Itthon » Közélet

Antal: senki ne mondja meg nekünk

Több pénz kellene az országos költségvetésből, a székely zászlót oda tesszük ki, ahová akarjuk, és senki ne mondja meg, hogy kivel üljünk le beszélgetni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

antali-01
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. február 01., 22:34
5 hozzászólás. 

Szavazógépnek használja a parlamentet, és visszadobja a költségvetés tervezetéhez benyújtott összes módosítást a kormánykoalíció, amit Antal István (véletlenül?) koncessziónak nevezett pénteken tartott sajtótájékoztatóján.

„A módosító indítványok le voltak téve, visszautasítva minden. Ez előre vetíti ennek a koncessziónak a munkamódszereit. Több mint valószínű, hogy a bizottság úgy is végez, ahogy a kormány letesz valamit, a kormány kezdeményez egy törvényterveztet, vagy a többségi képviselők vagy szenátorok, ugye, ahogy az előírások megvannak. Az azt jelenti, hogy úgy ahogy előterjesztik, az át is fog menni. Tehát elég bonyolult lesz, nagyon oda kell figyelni és lehetőleg gyorsan kommunikálni, információkat szerezni a megyéktől, intézményektől, mindenkitől annak érdekébe, hogy ha okosan, már az első pillanatban be lehet kapcsolódni a módosításokkal, azt tegyük meg, különben más esélyünk nincsen" – mesélte el a képviselő, hogyan működik a költségvetés tervezése, és hogyan kellene ehhez alkalmazkodnunk.

Elmondta, már beadták azokat a javaslatokat, amelyekkel a helyi községek, városok, municípiumok költségvetését egészítenék ki.

Markó leírta a véleményemet

Antal kitért az RMDSZ és a magyarországi MSZP alapítványainak kolozsvári találkozójára, ami ellen tiltakozott az EMI, és Tőkés László is nyilatkozatháborúba szállt.

Nehéz idők következnek, és ha valaki a nemzet, az erdélyi magyarság érdekében cselekszik, akkor annak nem az a dolga, hogy parancsolgasson, megmondja, ki kivel találkozzon, vagy ne üljön le tárgyalni, fejtette ki véleményét Antal, miközben kiosztotta a megjelent újságíróknak Markó Béla állásfoglalását, megjegyezve, hogy ezt el kell olvasni, mert ide szépen le van írva minden.

Senki sem tilthatja meg az RMDSZ-nek, hogy leüljön tárgyalni gyakorlatilag bárkivel az erdélyi kérdésekről – nyomatékosította a képviselő.

Meg szerettük volna tudni, milyen közös programokat tervez az RMDSZ Kós Károly Akadémia Alapítványa az MSZP Táncsics Mihály Alapítványával, de Antal képviselő Markó Béla véleményét lobogtatva – hogy ezt jelentessük meg – csak annyit mondott, hogy ő nem tagja az alapítványnak, és tudomása szerint a megállapodás művelődési és kulturális együttműködésről szól.

Zászló, közhangulat, villany

Utolsó pontként szó esett a nemzeti jelképekről, az időről időre felgöngyölődő zászlóról. Senki, de senki nem tilthatja meg, hogy a székely zászlót oda tűzzük ki, ahová mi akarjuk – vélte a képviselő, aki szerint a román sajtó ezzel is kezdi megteremteni a közhangulatot az alkotmánymódosítás vitájához.

Bár nem tartozott a sajtótájékoztató meghirdetett témájához, Antal azt is nehezményezte, hogy a kampány után abbamaradt a villamosítás. Hargita megyében még mindig 2400 gazdaság várja, hogy csatlakozhasson az elektromos hálózathoz, és ezt jelezték a kormányfőnek és a pénzügyminiszternek is.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Krisztián
2013-02-02 10:57:16
Őszintén mondom ez a pali jobb volna ha nem mondana semmit, s még ő mond véleményt bekáliról. Ha valamit fel tud mutatni udvarhelyen-amióta képviselő- amit ő izzadott ki, akkor én megemelem a kalapomat.
avatar
AZSD
2013-02-04 15:28:15
Igen tisztelt URAK (ANTAL AND MARKO) szegyen s gyalazat az mszp- esekkel szoba allni ,tudva hogy minden energiajukkal a magyar nemzet ellen dolgoznak,kizsakmanyoljak elveszik a magyar emberek munkajanak gyumolcset s szemtelenul kezbesitik a haterhatalomnak. (Bill Gates ,Ted Turner,David Rockafeller,Soros Gyuri stb) .Megoldas egyszeru onok is jol tudjak,amig a A PENZ KIBOCSAJTASA ES KONTROLJA folott a nem kormanyok (orszagok )rendelkeznek ,s annak fedezete a becsuletes munka ,addig nem latom ertelmet a politikai eletnek meetingeknek pozitiv iranyba!!
avatar
eternit
2013-02-04 19:04:20
Szerintem semmivel nem nagyobb dicsöseg a felcsuti romavajda bandajaban kontrazni, es cipelni Gyözike utan a nagybögöt
avatar
eternit
2013-02-04 19:08:23
Öfömeltosaga csaszari es kiralyi szentjelöltünk egyedülallo a törtenelemben: meg egyetlen roma sem könyökölt ilyen magasra
avatar
taylor
2013-02-05 09:17:42
Egy a lényeg, ha nem lesz Székelyföld régió akkor mind lerakhatják a lantot.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."