Országos » Gazdaság

Dacia: nagyobb eladás a válságban

A romániai autógyártó háromszázezer gépkocsit értékesített az elmúlt évben, ez 20 százalékkal többet jelent, mint 2008-ban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

dacia-logan
dacia-logan
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. január 14., 11:04
0 hozzászólás. 


Tavaly a Dacia Piteşti-i gyárának futószalagáról 311.282 kocsi gurult le, ami növekedést jelent a két évvel ezelőtti teljesítményhez képest – jelentették be az üzem szóvivői. 2008-ban csupán 258.372 autó talált gazdára, ez 20,5 százalékkal kevesebb négykerekűt jelent, mint a tavalyi évben.

Európa nyugati részén is megbecsült autónak tarják a hazai gépkocsit, ezt a számok is bizonyítják. Ebben a térségben 200 ezerre tehető a Dacia-t vásárlók száma. Mindközül Németországban értékesítettek a legtöbbet 2009-ben, itt 84.708 autó talált gazdára (231 százalékkal több, mint 2008-ban).

dacia-logan

Romániában a legkelendőbb a Dacia Logan Berlina típusa, ebből 25.722-t adtak el a hazai piacon. Ami az összes eladott gépkocsit illeti, az országos vásárlókedv mindössze 41.862 darabra volt elég tavaly.

Jelenleg hat típus gördül ki a Piteşti-i üzemből (Logan Berlina, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-up, Dacia Sandero és Dacia Sandero Stepway), de a fejlesztési tervekben szerepel két újabb modell sorozatgyártása – nyilatkozta a Dacia kereskedelmi igazgatója, Fabrice Cambolive.

Forrás: Evenimentul Zilei, Mediafax


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."