Országos » Gazdaság

Olcsóbbak a használtautók, mint külföldön

Egyre sűrűbben fordul elő, hogy a lízingelt autók részletét nem tudják kifizetni, gyűlnek a lefoglalt járművek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

autopiac
autopiac
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2010. február 08., 10:01
0 hozzászólás. 


Sokáig az volt a divatos, ha az autót vásárló személy saját maga ment külfödre megvenni. Ez azonban kezd elavulni, ugyanis rengeteg időt igényel a forgalomba iratás, ráadásul ha nem vagyunk jártasak az ilyenféle ügyintézésben, akkor még hosszabb lehet a folyamat. Ezért egy időszakban többen is nekifogtak, és rendelésre importáltak autókat, teljes ügyintézést is vállaltak. Nagyon megkönnyítették a vásárlók életét, azonban nekik is nehezedik az eladás.

Az utóbbi két hónapban Romániában az autókereskedők kénytelenek lehozni annyira a kocsik árait, hogy már mínuszba jönnek ki - számolnak be az országos sajtónak a kereskedők. Ez többnyire annak köszönhető, hogy megnőtt a lefoglalt járművek száma, amelyek lízingjét nem tudják kifizetni. Az ilyen autók nagyon alacsony áron kerülnek piacra, mert ha nem tudják eladni, az ingó tárgy csak veszít az értékéből.

autopiac

Környékünkön nincsenek ilyenfajta vásárok, de az ország nagyobb városaiban ez komoly fejtörést okoz az importőröknek. Sok vevő rájött, hogy az egy-két éves, alig használt lefoglalt járműveket érdemesebb megvásárolni, mint a Németországból, vagy a Benelux államokból behozottat. Ugyanakkor a roncsautó-program is óriási kedvezményekkel indul az idei évben, akár három kocsit is beválthatunk egyért. Mindezek nagy hatással vannak az autópiacra, így a közeljövőben jelentős árcsökkenésekre lehet számítani.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."