Országos » Gazdaság

Egyszerűbbé válik az ügyintézés

Az e-Románia nemzeti stratégiával egységessé és sokrétűvé válik az adófizetők ügyintézése, mindez anélkül, hogy a hivatalhoz járulnának.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

e-romania
e-romania
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. március 18., 09:18
0 hozzászólás. 


A kormány jóváhagyta a Távközlési és Információs Társadalom Minisztériuma által kidolgozott e-Románia nemzeti stratégiát. A cél az, hogy az adófizető polgárok és vállalkozások állami intézményekkel való kapcsolattartását informatizálják. Így az érintettek valamennyi kérdésükre és igénylésükre választ kapnak anélkül, hogy az illetékes hivatalhoz járulnának. Az információk továbbítása a hivatalok között elektronikus formában történik, az adófizető polgárhoz pedig már egyenesen a válasz érkezik meg.

e-romania

Az e-Románia hatásfokának mértéke az adófizető polgár ideje: mennyi időt tölt információszerzéssel, mennyi idő alatt szerzi be a szükséges dokumentumokat, és mekkora nehézséget okoz adóinak kifizetése. Az informatizálás révén egyszerűbbé válik az adók és illetékek befizetésének rendszere, könnyebben visszaszorítják az adócsalás jelenségét. Ugyanakkor javul az állami intézmények és a magánvállalkozások közötti kommunikáció, az átláthatóság növelése pedig a feketemunka visszaszorítását eredményezi.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."