Országos » Gazdaság

Vedelheted a csapolt sört

Az élelmiszerekhez hasonlóan a csapolt sör hozzáadottérték-adója is 9 százalékra csökken a jelenlegi 24 százalékról.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

fotó: Csedő Attila/archív
fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. június 11., 12:10
0 hozzászólás. 

Eszerint – legalábbis „papíron" – a közkedvelt italt még ezen a nyáron 12 százalékkal olcsóbban árusítják a vendéglősök.

Erről szerdai ülésén döntött a képviselőház az élelmiszerek áfacsökkentéséről szóló sürgősségi kormányrendelet vitáján Adrian Merka képviselő javaslatára. A módosító indítvány szerint az áfacsökkentést kiterjesztik a csapolt sörökre is – írja a Mediafax.

Az intézkedés szigorúan csak a vendéglőkben, nyári kertekben, italcsapoló berendezésekkel kimért sörökre érvényes. A módosító javaslat szerint az áfacsökkentés révén évi százezer hektoliterrel megnő a csapolt sör fogyasztása Romániában, és ennek adótöbblete fedezi az áfacsökkentésből származó költségvetési hiányt.

Egyúttal a kisebb sörgyártókra kirótt vámot is csökkentenék. A csapolt sörre kirótt hozzáadottérték-adó csökkentését ősztől más alkoholos italokra is kiterjesztenék, amennyiben a várt előnyök mint a megnövekedett áruforgalom, és turizmus, munkahelyteremtés, megvalósulnak. A sürgősségi kormányrendelet módosításának kezdeményezője azzal érvelt, hogy más, turizmusból élő országok, köztük Görögország is így járnak el, az éttermekben árusított élelmiszerek áfája zéró, az alkoholos italoké 9 százalékos. A megnövekedett forgalom a hártányos helyzetűek számára teremtene munkahelyeket. 

uh.ro/maszol/zf.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."