Országos » Gazdaság

A romániai gazdák elláthatnák az országot

Románia saját termelésből is tudná fedezni a hazai élelmiszerszükségletet, sőt exportra is futná, vélte pénteken a mezőgazdasági tárca vezetője, Valeriu Tabără, aki magát az élelmiszerimport ellenfelének nevezte.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 27., 08:32
0 hozzászólás. 


Szárnyasból van elegendő, a szarvasmarhák utáni szubvenció viszont nem megoldott az állatlétszám tisztázatlansága miatt – írja a manna.ro. Viszont 300 millió lejből meg tudná oldani a sertés- és baromfitenyésztés szubvencióját, mondta a miniszter.

Mi több, ösztönözné a fiatalokat, hogy a mezőgazdaságban helyezkedjenek el, az ezt szolgáló országos program nagyon megkésett, jelentette ki. Több mint 1,2 millió hektárt 70 éven felüli gazdák birtokolnak, közölte Valeriu Tabără.

A gazdák hitelezésének megkönnyítéséhez az Európai Uniótól kérne segítséget a miniszter. Úgy véli, a banki hitel egyike a legjobb megoldásoknak válságban, még rövid távra is, és tovább kívánja fejleszteni a kapcsolatokat a CEC Bankkal.

A gazdák által benyújtott pályázatok értékelése viszont nem átlátható, nehezményezte maga a tárcavezető. Bevallása szerint emiatt nem alszik éjszaka, és mindent meg fog tenni a rendszer átláthatósága érdekében.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."