Országos » Gazdaság

Csökkentek a hitelkamatok, de nem érezzük

Olcsóbb lett a hitel tavaly decemberre: a fogyasztási hitelek tényleges évi kamata 17,5 százalék volt, 4,5 százalékponttal kevesebb, mint 2009 hasonló időszakában – áll a Román Nemzeti Bank kimutatásában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 06., 16:34
0 hozzászólás. 


A tényleges hitelköltség megközelítette a 2007-es történelmi minimumot, miután négy egymást követő hónapban is csökkent – írja a manna.ro. Ennek ellenére a közvélekedés az, hogy a fogyasztási hitelek drágák maradtak.

A fogyasztási cikkekre adott hitelek árát a bankárok már a tavalyi év elején levitték, de nyáron az inflációs ugrást okozó áfaemelésnek köszönhetően a garancia nélküli hitelek kamata ismét megközelítette az évi húsz százalékos küszöböt. 2010 utolsó hónapjaiban ez ismét csökkent.

"A lejalapú hitelek kamatai olyan mértékben csökkentek, ahogy ezt a piaci likviditás nagysága és a bankközi piac finanszírozási költségei megengedték. A hitelköltségek még csökkenhetnek, de tekintetbe véve, hogy a bankközi piac nagysága nem állandó, fluktuáció mindkét irányban elképzelhető" – jelentette ki Lucian Anghel, a Román Kereskedelmi Bank vezető közgazdásza.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."