Országos » Gazdaság

Négy millió eurót költöttünk luxusautókra

A drága autók kedvelői dacolnak a gazdasági válsággal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 16., 10:33
2 hozzászólás. 


Négymillió eurót költöttek a románok februárban luxusautókra. Múlt évben majdnem húsz százalékot csökkent a személygépkocsikra való kereslet – írja a manna.ro.

Februárban a legdrágább, Romániában bejegyezett gépkocsi egy 130 ezer eurós kezdőárú Porsche Cayenne Turbo terepjáró volt. Az ötszáz lóerős kocsi öt másodperc alatt gyorsul 100 km/h-s sebességre.

Romániában a Porsche még másik hét terepjáró típust adott el; igaz, azok már fele annyi lóerővel száguldanak: 240.

A második legdrágább, februárban nyilvántartásba került autó egy Audi A8L. Az alapfelszerelésű változata 120 ezer eurónál kezdődik, de felmehet 200 ezerig is.

A múlt havi "legdrágább román gazdájú autó" top harmadikja a 100 ezer eurós Range Rover terepjáró, amiből hármat adtak el, de másik öt sport változata is gazdára lelt 70 ezer eurónál kezdődő árral.

Észrevehettük már, hogy a románok szeretik a német autókat: összesen 207 Audi, BMW és Mercedes-Benz kelt el múlt hónapban, annak ellenére, hogy ezek sem a legolcsóbb járgányok.

Nemcsak a luxusautók eladása emelkedett, hanem eleve a kocsivásárlás nőtt 22 százalékot a tavaly februári átlaghoz képest, ugyanis 3 200 új autót írattak be folyó év februárjában; első helyen a Dacia, majd azt követi a Skoda és a Volkswagen a legvásároltabb márkák között.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hofika
2011-03-16 12:19:32
Na én biztos nem költöttem luxus autóra,meg könyvem sincs nem hogy autóm és abból is a luxus kategória.800 új lejes havi fizetésből nem futja:hmmm: :s
avatar
csz
2011-03-16 12:33:23
No ne búsulj, sokan kezdték olyan fizetéssel, végül mégis elérték, hogy egy (nem túl el)használt darabot birtokoljanak ezekből a masinákból.

A remény hal meg utoljára!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."