Országos » Gazdaság

Agyő, tömbház előtti tokányozás?

A tömbházak előtt, autóparkolókban és minden talpalatnyi zöldben való tokányozás, miccsezés balkáni hagyományának vetne véget az elfogadásra váró piknik-törvénytervezet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. szeptember 12., 12:11
2 hozzászólás. 

Balkáni szokásoknak kíván véget vetni az ország vezetése: a miccses, hangos zenés és szeméthalmokat termelő kocaturistáknak üzen hadat a pikniktörvénynek nevezett jogszabály, amely egyelőre még a parlament asztalán vár vitára.

Szasza

Amennyiben a honatyák elfogadják a Sulfina Barbu PDL-s képviselő által kezdeményezett törvényt, akkor a várhatóan jövő év június elsejéig megjelenő pikniktörvény szigorúan szabályozni fogja a felénk igen népszerű szabadtéri sütés-főzést. A tervezet értelmében a lacikonyhát csak a helyi önkormányzatok által erre a célra kijelölt helyeken lehet majd felcsapni.

Ugyancsak az önkormányzatok feladata lesz, hogy a piknikzónáknak nevezett területeken a kirándulók civilizált körülmények között flekkenezhessenek. A helyeket nem csak biztonságos szabadtéri tűzhellyel, de ökovécékkel és szelektív hulladékgyűjtőkkel is el kell látniuk, az autóknak pedig parkolóhelyeket kell kialakítani.

A kirándulóhelyek használatáért egy minimálisra szabott díjat kell majd fizetni – az összeg a helyeket fenntartó és gondozó önkormányzat kasszájába kerül. A törvénytervezet pénzbeli büntetéseket is kilátásba helyez: a zsebe bánja annak, aki fittyet hány a szabályra és nem az erre a célra kijelölt helyen gyújt a miccs alá tüzet. Pénzbírság a jutalma annak is, aki a szemetet szanaszét hagyja és nem a vécében, hanem egy bokorban helyezi el a bográcsozás megemésztett végtermékét.

Az ellenőrzés és a pénzbírságok behajtása szintén a helyi önkormányzatok hatáskörébe fog tartozni.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2011-09-12 22:03:07
Az elmélet az kitűnő.
avatar
persze
2011-09-13 10:26:06
Kinlodnak a fejesek....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."