Országos » Gazdaság

Már megint drágábban autózunk

Mintegy 4,4 százalékkal drágult az üzemanyag az elmúlt két hónapban Romániában. A 2011 év végi 1,22 euró helyett 1,28 eurót fizetünk literenként – még így is olcsón tankolhatunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. március 07., 16:00
0 hozzászólás. 

Az Európai Bizottság legfrissebb adatai alapján a legnagyobb üzemanyag-drágítást a bulgárok szenvedték el, a szomszédos országban ugyanis 11,6 százalékot emeltek. Magyarországon 11,5 százalékos az emelés értéke, míg Lengyelországban 10,9 százalék. Az egyetlen európai ország, ahol csökkent a benzinár, az Írország, ahol 0,3 százalékkal kell kevesebbet fizetni az üzemanyag literéért. Országunk a drágítási listán a 24. helyen szerepel.

Ami a benzin átlagos árát illeti, Románia az utolsó előtti helyen áll, hiszen csak Bulgáriában olcsóbb a benzin – ott 1,27 eurót kóstál literenként.

Másik érdekesség, hogy az országos minimálbérből háromszor tudjuk teletankolni az autót, míg egy olasz állampolgár, ugyanezt nyolcszor teheti meg az ottani minimálbérből, annak ellenére, hogy Európában ott a legmagasabb a benzinár, 1,76 euró literenként.

Romániában idén már négyszer emelték az üzemanyagok árait – most körülbelül 31 banival kerül többe az üzemanyag, mint tavaly év végén.

Az Irán és az Egyesült Államok közti feszültség újabb áremeléseket eredményezhet, hiszen a konfliktus miatt növekszik a kőolaj nemzetközi ára.


címkék: benzin uzemanyag

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."