Országos » Gazdaság

Taroltak a terepjárók az első negyedévben

Felállította a romániai piacon eladott autók toplistáját az Autógyártók és Importőrök Szövetsége. Nézd meg, melyek a legnépszerűbb modellek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. április 16., 16:25
0 hozzászólás. 

A rossz útjaink, a februári hó és csigalassúsággal haladó útépítések arra késztették a román állampolgárokat, legalábbis tízből egyet, hogy Dustert vegyenek – állítja az Autógyártók és Importőrök Szövetsége.

Februárban még csak egy olyan hónapot tudott maga mögött a Duster, amikor túlszárnyalta a Logan eladási mutatóit, márciusra a Mioveniben gyártott SUV az országban eladott autók toplistájának első helyére került. Márciusban 1369 Dustert adtak el, ez 40 százalékkal jelent többet, mint az előző év hasonló időszakában. Loganből 1349 darabot értékesítettek, ez pedig 12 százalékos csökkenést jelent tavalyhoz képest.

Sokan nem a legolcsóbb Dustert vásárolták, hanem a gázolajas, 4X4-es verziót preferálták, ami 15 ezer eurót kóstál – ez a Logan középárának kétszerese. Fontos tudni, hogy az első negyedévben még nem volt érvényben az idei roncsautó-program, amiben a Logan produkálja a legjobb eladásokat.

A Logan után a legtöbbet vásárolt autó a Skoda Octavia, amiből a 15 ezer euró feletti modelleket vették leginkább és ezzel a Skoda a legjobb eladásokkal bíró importautó Romániában. Az első negyedévben 671 darabot értékesítettek, ez 1,5 százalékkal jelent többet tavalyhoz képest.

10 százalékkal adtak el több Logan MCV-t, így az 517 értékesített darabszámmal a negyedik helyre ugrik a mioveni-i gyár másik büszkesége. Az ötödiken és a hatodikon a Ford modelljei találhatók: a Fiesta árusítása 60, míg a Focus értékesítése 90 százalékkal nőtt a tavalyi adatokhoz képest. Mindkettőből 440 darabot adtak el. A top tízes lista további helyein a VW Golf, a Skoda Fabia, a Passat és a Jetta állnak.

uh.ro/zf.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."