Itthon » Művelődés

XVI. Bárdos Lajos- Palló Imre Éneklő Ifjúság Kórusfesztivál

A székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola és a Dr. Palló Imre Alapítvány közreműködésében szervezik XVI. Bárdos Lajos – Palló Imre Éneklő Ifjúság Kórusfesztivál.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

plakat_korusfesztival
plakat_korusfesztival
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. május 05., 17:50
0 hozzászólás. 


A kórusmuzsika négy ünnepnapja május 6-án, csütörtökön kezdődik és május 9-én, vasárnap zárja kapuit. A fesztivál névadóinak - Bárdos Lajos és Dr. Palló Imre - emléke előtt tisztelgő, a magyar és európai kóruskultúra plakat_korusfesztival_1fellendítésének szándékával útjára indított, ezen belül az udvarhelyi gazdag múltú kórushagyományokat is ápoló négy napos rendezvénysorozatra, mint a korábbi esztendőkben, ez alkalommal is székelyföldi és külhoni testvérvárosok kórusai kaptak meghívást. A jeles esemény nem megmérettetés jellegű. A szervezők célja, hogy az együtt éneklés örömében közösen osztozzanak az előadók és a muzsikát befogadó közönség is. Ugyanakkor a fesztivál alkalmat ad szakmai továbbképzésre, a karvezetők és zenepedagógusok továbbképzésére, zenetudományi előadások szervezésére és fóruma a társművészetek bemutatkozásának is. A fesztivál tizenhatodik kiadásának programja a korábbi évek hagyományainak jegyében állt össze.

Nyitánya a Művelődési Ház koncerttermében csütörtökön 18 órától kezdődő, a művészeti iskola 5-8 osztályos tanulóinak válogatott munkáit bemutató tárlat. Sófalvi Emese zenetanár A zenetudós Bárdos Lajos című zenetudományi előadására a művészeti iskolában pénteken délután 5 órától kerül sor, ezt követően pedig felcsendül a muzsika. Hangversennyel mutatkoznak be a Dr. Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola pedagógusai és tanulói valamint a meghívott vendégszereplő énekkarok népdal- és szólóénekesei. A Művelődési Ház nagytermének színpadán szombaton délelőtt 10 órától kezdődik a Gyermek- és Ifjúsági Kórusok hangversenye, tizenhárom kórus fellépésével. A fellépők sorát Tifán Csaba-Gáspár vezényletével a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola Kicsinyek Kórusa nyitja meg és dr. Bodurian Aram dirigálásával az iskola Vegyeskara zárja be. A zárónapon, vasárnap délelőtt 10 órakor a Ferencesek templomában négy énekkar fellépésével kerül sor az idei Bárdos Lajos – Palló Imre Éneklő Ifjúság Kórusfesztivál 16. kiadását búcsúztató, hagyományos egyházzenei hangversenyre.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."