Itthon » Művelődés

Szalmakalap Fesztiválra készülnek Kőrispatakon

Kőrispatakon július 17-18-án Szalmakalap Fesztivált szerveznek, mint az eddigi években is 2006 óta - tudtuk meg Szőcs Lászlótól, Etéd község polgármesterétől, a szalmamúzeumot 2001-ben létrehozó Szőcs család ifjú tagjától.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

szalmakalap
szalmakalap
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 08., 06:35
0 hozzászólás. 

Az egész települést érintő rendezvény 17-én, szombaton 9 órakor főzőversennyel kezdődik, illetve kirakóvásáron lehet válogatni a portékát. Programjukban 11 órától ünnepi istentisztelet szerepel, 13 órakor az I. és II. világháborús emlékművet koszorúzzák meg. Ugyanekkor nyílik meg Orbán Judit agyagszobrainak kiállítása a Szalmakalap Múzeum udvarán, megnyitóbeszédet mond Asztalos Ferenc. A kiállított munkákat meg is lehet vásárolni alkotójuktól.

 

A gyerekekre is gondoltak a szervezők: különböző játékokkal szórakoztatják őket, és kipróbálhatják az arcfestést, illetve a légvárat is. Ebédszünet után, 16 órától kulturális műsorokat láthatunk az új szabadtéri színpadon: a kőrispataki elemiseket, majd helyi táncot, és fellépnek a Kazár és Zalaapáti községekből érkezettek, a sort segesvári Kikerics néptáncegyüttes zárja. Ügyességi versenyek (felnidobó verseny, kötélhúzás) után este 8-tól Pomázi Zoltán, a Bojtorján együttes énekesének koncertjére hívják a vendégeket. 22 órakor tűzijáték jelzi, hogy bál kezdődik a kultúrotthonban.

 

Második nap, vasárnap a sport kap nagyobb teret, a házigazdák a testvértelepülések futballcsapataival mérkőznek meg. Mindkét napon enni- és innivalót kínálnak a lacikonyhák, kalapot és más, szalmából készített tárgyakat vásárolhatunk a helyi mesterektől. A rendezvény jó alkalom arra is, hogy a környéken kiránduljunk, illetve belekóstoljunk a szalmafonatok készítésének technikájába - ajánlják a kőrispataki szervezők.

 

P. Buzogány Árpád



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."