Itthon » Művelődés

Dicséret és díjözön az Udvarhely Táncműhelynek

Kiválóan szerepelt az Udvarhely Táncműhely a hétvégén, szeptember 24-26 között Sepsiszentgyörgyön lezajlott Magyar Hivatásos Táncegyüttesek VII. Találkozóján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. szeptember 28., 09:35
0 hozzászólás. 


Jó úton halad az Udvarhely Táncműhely – az Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek VII. Találkozóján elhangzott szakmai vélemények mindenképp megerősítették ebbéli hitében a társulatot – áll a táncműhely szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

BedohaziA Udvarhely Táncműhely a Katona Gábor m.v. rendezte és koreografálta Szőrös pisztráng című, az előző évadban színre vitt, kortárs táncszínházi előadás felújított változatával szállt versenybe- a résztvevő együttesek közül egyedüliként képviselve ezt a fajta táncnyelvezetet. A társulat merészségét és kísérletező kedvét, a bemutatott produkció képi megfogalmazásának líraiságát és a Táncműhely felfele ívelő fejlődését egyaránt megdicsérte és díjazta a zsűri.

Az elismerés jelentőségét emeli, hogy az elbírálók soraiban olyan szaktekintélyek foglaltak helyet, mint Stoller Antal koreográfus, táncfolklorista; Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője; Juhász Zsolt koreográfus, a Duna Művészegyüttes művészeti vezetője; Sztanó Hédi filmrendező, néprajzkutató; Könczei Árpád zeneszerző, koreográfus, a Duna TV szerkesztője; Dr. Kovács Levente rendező, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem konzulens professzora.

A megmérettetéssel egybekötött találkozón, amely ebben az évben szervesen kapcsolódott és folytatása volt a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes 20 éves fennállását ünneplő rendezvénysorozatnak, olyan rangos táncegyüttesek léptek fel és szálltak versenybe, mint a Nagyvárad Táncegyüttes, a Maros Művészegyüttes és természetesen a házigazda Háromszék Táncegyüttes. A találkozón, kínai turnéja miatt nem vett részt a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."