Itthon » Művelődés

Össztánc - ősszel 2 - A tánc és társművészeteinek találkozása

Csütörtökön kezdődik az Udvarhely Táncműhely nagyszabású programsorozata, az Össztánc - ősszel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 25., 13:01
0 hozzászólás. 


A rendezvény a Tánc Tavasza mintájára és az erdélyi magyar hivatásos táncegyüttesek tavalyi találkozója sikerén felbuzdulva született, annak tulajdonképpeni folytatásaként. Mint ilyen, a klasszikusabb mozgásformáknak kíván teret adni, szemben a tavaszi kiadással, amikor a kortárs és főként kísérleti táncnyelvek mutatkoznak be.

A tánc és társművészeteinek találkozása ez, olyan összművészeti rendezvény, ahol a programkínálatot értelemszerűen a műfaji sokszínűség jellemzi, így közízléstől és korosztálytól függetlenül mindenki talál kedvére valót: a gyermekek egy Mátyás királyról szóló mesejátékot a Maros Művészegyüttestől, a népi kultúrára éhezők István Ildikó népdalestjét, de képviselteti magát a mozgásszínház műfaja is a Csíki Játékszín Átváltozása révén, ahol stúdiótérben táncolja el három pár egy kapcsolat állomásait.

OssztancOsszel2

Egy 16 gyermekes csángó asszony sorsa elevenedik meg a Kolozsvári Állami Magyar Színház örökös tagja, Kakuts Ágnes stúdió-előadásában, „élőbeszéd" formájában. A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes és mozgásszínházi műhelye, az M Studio jubileumi gálaműsorát hozza el, mely fennállásuk 20., illetve az 5. évfordulója alkalmából készült, mintegy visszapillantásként a két társulat különböző korszakaiba.

OssztancOsszel2

Már most közönségsikernek ígérkezik a Csík Zenekar szombat esti koncertje (melyre egyébként már minden jegy elkelt), amit táncház követ majd. Az Össztánc - ősszel ideje alatt a Művelődési Ház előcsarnokában a Székelyföldi Kézművesek Egyesületének tagjai is bemutatkoznak népművészeti remekeikkel.

Jegyek a Művelődési Ház pénztárában válthatók hétköznapokon 11 és 14 valamint 15 és 17 óra között. További információkat a 0266-217538 vagy a 0749-219927 telefonszámok tárcsázásával kaphatnak, de lehet emailben is érdeklődni a tancmuhely@gmail.com címen. A Táncműhely honlapján pedig tájékozódni: www.tancmuhely.ro.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."