Itthon » Művelődés

Angol nyelvű könyvekkel gazdagodott a könyvtár

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítványnál tevékenykedő amerikai állampolgár, Fred Robey nyugalmazott angoltanár jóvoltából 1487 angol nyelvű kötettel bővült a Városi Könyvtár állománya.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 30., 12:02
0 hozzászólás. 


Szabó Károly, a könyvtár igazgatója köszönetét fejezte ki az adományozónak, aki június 10-én 1487 kötet angol nyelvű könyvet juttatott el az International Book Project által.

Fred Robey, aki az SzKA több projektjét is támogatja, a UPS (United Parcel Service) futárszolgálattól vonult nyugdíjba, ennek következtében pedig olyan jelentősebb összeghez jutott, amire ő sem számított. Az erdélyiek szerencséjére úgy döntött, hogy ennek egy részét jótékony célra fordítja.

Fred nagyjából ebben az időben jött önkénteskedni a vidékünkre, mint angoltanár. Azóta több könyvtárat támogatott és most az SzKA keretén belül tevékenykedik.

Az könyvadománnal egyaránt érkeztek oktató és szórakoztató jellegű kiadványok, így minden angolul olvasó találhat kedvére valót.

Külön köszönet illeti az Elka International Logistics és a Székelyudvarhelyi Vámhivatal munkatársait a hatékony ügyintézésért és az adomány célba juttatásáért.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."