Itthon » Művelődés

Kortárs építészeti kiállítás nyílik

A kortárs magyar és portugál építészet legaktuálisabb példáit mutatja be és állítja párhuzamba az előadással egybekötött építészeti tárlat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. január 31., 15:37
0 hozzászólás. 

„Portugália egy olyan szegmense a mai kortárs építészetünknek, amely jó példaként szolgál azoknak a kis országoknak, amelyek a gazdasági előrehaladást is szolgáló minőségi építészet felé tartanak. (...) A kiállítás a helyi kulturális élet programpalettáját kívánja gazdagítani és az aktuális jó példák bemutatásával talán hozzájárul a helyi építészet fejlődéséhez" - írja a kiállításról Csíki Barna építész, a Budapesti Műszaki Egyetem doktorandusz hallgatója, aki szaktársával, Szentirmai Tamás építésszel közösen hozta tető alá a Székelyudvarhelyen első ízben látható tematikus tárlatot.

A szakmabeliek és laikusok számára is érdekesnek és gondolatébresztőnek ígérkező kiállítás megnyitóját követően Csíki Barna a kortárs portugál építészetről, Cseh András építész pedig a pannonhalmi Szent Jakab kápolnáról tart előadást.

A tárlat február 3-án 18 órakor nyílik a Művelődési Házban. A Magyar portugál építészeti párhuzamok című építészeti kiállítás február 24-ig lesz látogatható.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."