Itthon » Ifjúság

Így néz ki az udvarhelyi Pilvax Kávéház

Ugorj be, Mindenki is ott lesz. Nem csak kávéval, Kossuth-kiflivel is megkínálnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

pilvax-kikep
A hazai Pilvax, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. március 13., 14:58
0 hozzászólás. 

Pilvaxxá alakult a Rákóczi Ferenc utcai Szabad Európa Kávéház a következő napokra. „Miért is ne csapjon meg minket is a március 15. szele?" – magyarázta Fancsali János, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke az átalakítás apropóját.

pilvax-be-01

Forradalommal kapcsolatos műveltségi vetélkedőt is szervez az UIET kis- és középiskolás diákok számára. A kisebbeknél négy, a nagyobbaknál hét csapat jelentkezett, így

47 diák érdekelt a forradalmi megmérettetésben.

Bár a tanulók olyan előzetes feladatokat kaptak, mint a himnuszírás, magát a vetélkedőt az általános iskolásoknak hétfőn, a középiskolásoknak kedden rendezik meg 13 órától. A versenyeket Kápolnási Zsolt, az Eötvös József Szakközépiskola történelemtanára vezeti, de a feladatok összeállításában Gidó Csaba történelemtanár is besegített.

pilvax-be-02

Az 5-8 osztályosok nyertes csapata Balu Park belépőket, a középsulisok pedig Double Rise bérleteket vehetnek át a szervezőktől. Emellett számos Septimiás utalványhoz is hozzájuthatnak a jól teljesítő fiatalok, amelyeket szerdán 15 órától osztanak ki az eredményhirdetésen. 

Nem csak versenyre várják a fiatalokat,

hétfőtől szerdáig 11 és 17 óra között kávéval és Kossuth-kiflivel kínálnak meg minden látogatót. Ha kedden csak este tudsz arra járni, akkor sincs semmi baj, lehet a kávéhoz késő lesz, de filmnézéshez nem.

18 órától a Petőfi '73 című filmet, utána a Deák Kristóf Oscar-díjjal kitüntetett rövidfilmjét, a Mindenkit vetítik le.

pilvax-be-03

Az UIET kilenc hónappal ezelőtt kezdte együttműködését a Varázsecset Művészeti Tanodával, és az „idő őket igazolja" – röptette el a jól hangzó mondatot Fancsali János, majd Jakab Hunor a tanoda vezetője bemutatta az új köntösbe öltöztetett kávéházat.

„Kicsit ingerszegény környezet volt számunkra, igyekeztünk visszaadni a korhű stílust, modern színeket használva kazettás falakat hoztunk létre, továbbá korabeli bútorokat is próbáltunk erre a hétre összegyűjteni" – magyarázta Jakab, aki rajzolni, festeni is várja a fiatalokat késő délutánonként az ideiglenes Pilvaxban, és még néhány tanácsot is próbál majd adni nekik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."