Itthon » Ifjúság

Áprily-napok a parajdi iskolában

A parajdi Áprily Lajos Általános Iskola immáron huszadik alkalommal emlékezett meg névadójáról, most egyhetes rendezvénnyel ünnepeltek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_aprilynapok
Itthon_aprilynapok
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. november 14., 16:04
0 hozzászólás. 

Az Áprily-napokat már húsz éve szervezi meg az iskola közössége, többnyire egy-két napos rendezvénysorozattal emlékeznek a költőre november 14-e körül, ez ugyanis Áprily Lajos születésapja. Idén első ízben egy egész hetes kínálattal jelentkeztek a szervezők, a záró kulturális ünnepségre pedig nem csak az iskola tanulóit, dolgozóit és a kisdiákok szüleit várják, hanem a nagyközönséget is nyitott kapuk fogadják.

Mint Cseresnyés Attila, az intézmény igazgatója honlapunknak elmondta, megnyugvással tapasztalják, hogy elképzeléseik beváltak, eredményes hetet tudhatnak maguk mögött. Úgy a tanulók, mint a szülők, de a részt vállaló kollegák is tapasztalhatták, hogy az iskola nem csupán az előírt, kötelező tananyag leadására és számonkérésre szorítkozik, hanem olyan értékek közvetítésére is alkalmas, mint ami ezen a héten megvalósult.

Itthon_aprilynapok

Mint megtudtuk, nagy tömegeket mozgatott meg a bicikliverseny, de az 1956-os eseményekről tartott történelmi előadásnak alig lehetett véget vetni a kíváncsi gyerekek folyamatos kérdései miatt. A kézműves foglalkozások, a Játszóház látogatása, az asztalitenisz verseny, a Talpalatnyi Zöld környezetvédelmi vetélkedő, a szavalóverseny, a rajzverseny mind-mind népes csoportot vonzott. Talán mégis a legnagyobb sikere a karaoke versenynek volt, amit buli követett, ahol a rejtőző feszültségek felszabadulhattak, minden gyerek önmagát adhatta a megszokottnál tágabb korlátok között.

A rendezvénysorozat nem egy megcélzott csoporthoz szólt, hanem mindenkihez, az óvodásoktól kezdve a nyolcadikosokkal bezáróan. Nincs olyan kollegája az iskolának, aki ne vállalt volna részt a szervezésben, rendezésben, a zsűriben, vagy a biztonságos kivitelezésben. Nem egyéni akció, hanem közösségi munka eredménye az elmúlt hét élményekben gazdag programja.

Itthon_aprilynapok

Egyik csütörtöki programból szerkesztőségünk is kivette részét: ekkor különböző szakmák képviselői meséltek munkájukról. Elsőként Vas Róbert, a Hargita megyei mentőszolgálat munkatársa mesélt az elsősegélynyújtásról, valamint arról, hogy mi a teendő, ha környezetünkben valaki balesetet szenved. Utána munkatársunk, Katona Zoltán az újságírás és szerkesztés alapfogalmairól tartott előadást, melyet a nyolcadikos diákok rengeteg kérdéssel, kiemelt érdeklődéssel, majd hangos tapssal díjaztak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."