Itthon » Ifjúság

10. szülinapját ünnepli a G.

Városunk egyik legrégebbi kocsmája/kávézója egy évtizede nyitott, ennek apropóján több rendezvénnyel is várják a vendégeket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 02., 14:14
1 hozzászólás. 

2000. december 11-én nyitott meg Székelyudvarhely egyik legrégebbi és máig hatalmas népszerűségnek örvendő kocsmája, a G. Az évek során költözött, kávézóval bővült, majd Marosvásárhelyre is átterjeszkedett, valódi „székely márkanévvé" nőtte ki magát.

SzaszaMost, a tízedik születésnap küszöbén többnapos programmal készülnek, többek között könyvbemutatóval, koncerttel, bulikkal és táncházzal. A rendezvénysorozat már ezen a héten kezdetét veszi, elsőként december 3-án, pénteken este 7 órától Demeter Szilárd Lüdércnyomás című könyvének bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők. A szerző Székelyudvarhelyen 1995-ben végzett a Benedek Elek Tanítóképző – akkor még – Líceumban, de az udvarhelyiek rockzenészként és diákújságíróként is emlékezhetnek rá. Balázs Imre József költő, irodalomkritikus így írt a kötetről: „Nem téved, aki a kisregényben a kilencvenes évek elejének Székelyudvarhelyét, vagy az akkori Tanítóképző tükörképét véli felismerni, egy bentlakó képzős diák szemszögéből figyelve. A szerző nem bánik kíméletesen a bemutatott bentvilággal, de nem bánik kíméletesen önmagával sem, a nyújtott látlelet következésképpen épp vállalt szubjektivitása miatt tekinthető hitelesnek."

Szombaton a zenéé a főszerep, egy gyakori vendég lép fel, Marosvásárhelyről újra itt lesz Tóth Kati, koncertje után pedig bulira invitálnak mindenkit, a házigazda Katona Zoltán (Kutya).

Jövő héten péntekre, azaz december 10-re szervezték a bulit, ekkor a budapesti DJ Pozsi felel majd a jó hangulatért. A szülinapi rendezvénysorozat záróakkordjaként december 11-én, szombaton táncházat tartanak a Heveder zenekarral. Ide – és természetesen az összes többi eseményre – szeretettel várnak minden törzsvendéget és alkalmi látogatót.

Az összes születésnapi program helyszíne a G. Café.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Hargita
2010-12-04 20:34:12
"Városunk egyik legrégebbi kocsmája/kávézója egy évtizede nyitott, "
Ejszen akkor hol rúgtam be legényként?
:X

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."