Itthon » Ifjúság

Fesztiválogató - zenéből a legjavát

Avagy hová menj, mikor, mennyiért és kiért. Megnéztük, leírjuk. Nézd meg te is, illetve menj el, ha van kedved.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

rockmaraton2010_1nap
rockmaraton2010_1nap
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. július 01., 10:32
0 hozzászólás. 

Összegyűjtöttük a legfontosabb erdélyi és magyarországi fesztiválokat: ezek között van pop-rockos és összművészeti, de a lényeg az, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő(ke)t. Lehet tervezgetni, válogatni, aztán indulni. Ha van kedved és pénzed, persze.

Székelyföldi Rockmaraton

Jubilál a rockmaraton, ami tíz éve a miénk, udvarhelyieké, székelyföldieké, illetve mindenkié, aki ide eljön és felhúzza a sátrát. A minőségi zajok fesztiválja a rock jegyében fogant és annak jegyében él tovább évről évre. Jövő héten már dübörög a domboldal, készülj: ellenőrizd a sátradat, a jegyedet, számold a pénzt, aztán gyere, mert várnak itt!

Hely: Székelyudvarhely (Szejkefürdő)
Idő: július 5-9
Fontosabb fellépők: Arkona, Wisdom, Ossian, Titkolt Ellenállás, Rückwarts, Oi-Kor, Depresszió, Rózsaszín Pitbull, P. Box, Ismerős Arcok
Honlap: www.zeneudvar.ro

Itthon_Ifjusag/fesztivalogato

Pécsi Rockmaraton

Magyarország egyik legnépszerűbb, igazi rockfesztiválja - egy hét rock and roll-fíling, kemény előadókkal, hangos koncertekkel, jó borokkal, hideg sörökkel és minden jóval, ami ezekkel jár.

Hely: Pécs, Malomvölgyi Arborétum
Idő: július 4-10
Fontosabb fellépők: Evile, Napalm Death, Total Chaos, Agnostic Front, Tankcsapda, Ossian, Konflikt, Madball, Dalriada, Depresszió
Honlap: www.rockmaraton.hu

Balaton Sound

A pop és az elektronikus zenéé a főszerep a Balaton partján – több éves hagyományra tekint vissza ez is, egyre népszerűbb lett az utóbbi években. Aki világhírű DJ-k bulijaira vágyik tömény mennyiségben, az ide menjen el, mert nem fogja megbánni. Csak bírja energiával, mert arra szüksége lesz, ha minden partit túl akar élni.

Hely: Zamárdi
Idő: július 7-10
Fontosabb fellépők: David Guetta, Snoop Dogg, Portishead, Mika, Armin van Buuren, Tiesto, Thievery Corporation
Honlap: www.sziget.hu/balatonsound

Itthon_Ifjusag/fesztivalogato

EFOTT

Az egyik legrégebbi magyarországi fesztivál: az 1976 óta működő és minden évben más-más településen megrendezett Egyetemisták és Főiskolások Országos Találkozója egy kedves, barátságos diákfesztivál. Itt csak magyar fellépők vannak, ez is a lényege.

Hely: Szolnok
Idő: július 12-17
Fontosabb fellépők: 30Y, Republic, Irie Maffia, Vad Fruttik, Tankcsapda, Kiscsillag, Quimby, Heaven Street Seven
Honlap: www.efott.hu

Itthon_Ifjusag/fesztivalogato

Hegyalja

Ez is rockfesztivál a javából, pár napig itt is decibelek, hangfalak, gitárok, emberek és persze sok sör, ahogy illik. Az elmúlt években is megfordult itt néhány világsztár, idén is lesz belőlük bőven.

Hely: Tokaj-Rakamaz
Idő: július 13-16
Fontosabb fellépők: Scooter, Mastodon, Guano Apes, Slayer, Kosheen, Kiscsillag, Depresszió, Deicide, Korpiklaani, Ektomorf
Honlap: www.hegyaljafesztival.hu

Tusványos

Sajátos dolog a Tusványos, hiszen míg délelőtt a rövidnadrágos politikusok és más észosztók sátrakban ülnek és vitatják meg a dolgokat, estére fesztivállá alakul a terület. Itt mindig magyarok és mindig nagyon jók lépnek fel: eszerint napközben az „ideológiailag képzett" emberek megállapítják, hogy „a nemzetközi helyzet fokozódik", este pedig a fenyőerdők csendjét verik fel a különbnél különb zenekarok. S ez a kettősség a szép ebben az egészben.

Hely: Tusnádfürdő
Idő: július 19-24
Fontosabb fellépők: Kiscsillag, Budapest Bár, Magna Cum Laude, Beatrice, Intim Torna Illegál, Maszkura és a Tücsökraj, Kaláka
Honlap: www.tusvanyos.ro

Fierd-tábor

Kisebb erdélyi fesztivál, aminek idén már a harmadik kiadását tartják: a Bözödi-tó partján négy napig tart majd a lazítós hepaj, vagyis a tóparti party. A felhozatal vegyes, hiszen a Csillag születik győztesétől az alternatívokon át a legkeményebb metálig minden hallható lesz.

Hely: Bözödi tó
Idő: július 28-31
Fontosabb fellépők: Kiscsillag, Kistehén, Ossian, Hooligans, Wisdom, Beatrice, Tabáni István, László Attila, Király L. Norbi
Honlap: www.fierd.ro

Itthon_Ifjusag/fesztivalogato

Ördögkatlan Fesztivál
Összművészeti fesztivál Pécs alatt, ahová nemcsak zenészek, hanem színészek, filmesek, képzőművészek is járnak. Barátságos összeröffenés egy borairól híres vidéken – menj el, tapasztald meg. Nevess a busz-színházban, nézzél filmet, borozz és énekelj a koncerteken.

Hely: Kisharsány, Nagyharsány, Palkonya
Idő: augusztus 3-7
Fontosabb fellépők: Quimby, Kiscsillag, Európa Kiadó, Lajkó Félix,
Honlap: www.ordogkatlan.hu

Itthon_Ifjusag/fesztivalogato

Sziget Fesztivál

A fesztiválok fesztiválja, egy olyan dolog, amit legalább egyszer ki kell próbálni. Ha eddig nem tetted meg, itt a nagy alkalom, hiszen világsztár világsztárt vált a színpadokon – a felhozatal ismét bőséges, a filing pedig ugyanaz. Jó, itt vannak a legmagasabb jegyárak, de ha nekifogsz és nézed a kedvezményeket és ki is használod, ki lehet bírni.

Hely: Budapest, Hajógyári sziget
Idő: augusztus 10-15
Fontosabb fellépők: Interpol, Gogol Bordello, Kasabian, Prodigy, Pulp, Good Charlotte, Kaiser Chiefs, Motörhead, Sonata Arctica, Judas Priest, Helloween
Honlap: www.sziget.hu/fesztival

Félsziget Fesztivál

Idén lesznek változások a legnagyobb romániai fesztiválon: habár a helyszín ugyanaz, a színpadok helye változik a szervezők szerint. Ideális nyárlezáró fesztivál a Maros-parton, lassan jubilálni kezd ez is.

Hely: Marosvásárhely, Weekend-telep
Idő: augusztus 25-28
Fontosabb fellépők: Hammerfall, Kasabian, Guano Apes, Nick Warren, Within Temptation, Tiga, Borgore
Honlap: www.felsziget.ro

címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."