Itthon » Ifjúság

Udvarhely is csatlakozott az Európai Nyelvek Napjához

A mérsékelt érdeklődés ellenére folytatásra érdemesnek tartja a városunkban első ízben megünnepelt Európai Nyelvek Napját az ifjú ötletgazda, Curcubet Dávid.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Kozelet/eunyelvek2011
Itthon_Kozelet/eunyelvek2011
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. szeptember 27., 17:30
0 hozzászólás. 

Székelyudvarhelyen első ízben rendezték meg az egésznapos programsorozatot, melynek a Városi Könyvtár előtti parkoló és az intézmény látvány- és hangzóanyagtára adott otthont. Curcubeț Dávidot a napot záró fotókiállításon arról faggattuk, miért tartotta fontosnak, hogy Udvarhely is bekapcsolódjon a jubileumi ünnepségbe.

Itthon_Kozelet/eunyelvek2011

„A világhálón bukkantam rá, hogy szeptember 26-án tizedik alkalommal ünneplik meg Európa-szerte az Európai Nyelvek Napját és úgy gondoltam, hogy Székelyudvarhely is csatlakozhatna ehhez. Ennek apropóján kerestem fel az Europe Direct Központot és az Udvarhelyi Fiatal Fórumot, akiknek tetszett és fel is karolták az ötletemet" – summázta.

Dávid hozzátette, a két szervezeten kívül nagy segítséget jelentett a különböző programok megszervezésében aktívan bekapcsolódó a Vulticulus Földrajzi Társaság és a vetélkedők, kvízjátékok legjobbjainak díjait biztosító Legocons Nyelviskola.

„Számomra mindenképpen sikerélmény volt ez a nap. Ez az első próbálkozás volt és a tapasztalatok alapján úgy érezzük, folytatásra érdemes, ezért jövőben is szeretnénk megszervezni. A rendezvény célja megismertetni az emberekkel az európai nyelvek változatosságát, promoválni a nyelvtanulást. Úgy gondolom, hogy ilyen szempontból sikerült felkelteni a városlakók figyelmét." – foglalta össze az ötletgazda.

Itthon_Kozelet/eunyelvek2011

A szervező elmondta, a könyvtár előtt felállított standnál nagyon sokan kitöltötték a kérdőívet, amelyekkel többek közt azt szerették volna megtudni, hogy a megkérdezettek milyen nyelveket beszélnek, mi az anyanyelvük, illetve szeretnének-e nyelvvizsgát tenni és miért. A válaszokat a következő napokban kiértékelik, az eredményeket publikussá teszik.

„A könyvtárban tartott előadásokat 10-15-en hallgatták meg, de a szerény létszám ellenére is nagy sikerélmény volt látni, hogy a 10 éven alattitól a 60 éven fölötti korosztályig voltak érdeklődők" – osztotta meg tapasztalatait Dávid.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."