Itthon » Intézmények

Éjszaka is lehet patikába menni Udvarhelyen

Csak telefonos bejelentkezéssel és indokolt esetben. Óvszerért vagy vényköteles orvosságért továbbra is nappal kell sorba állni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

gyogyszertar
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. szeptember 01., 15:19
0 hozzászólás. 

Változik a székelyudvarhelyi gyógyszertárak ügyeleti ideje, ugyanis szeptember elsejétől minden nap 20 és másnap reggel 8 között egy adott gyógyszertár telefonos ügyeletet biztosít.

Abban az esetben, ha a beteg olyan bajban szenved, amit egy gyógyszer megoldhat (pl. egy fájdalomcsillapító, lázcsillapító, görcsoldó), akkor a szolgálatos gyógyszertár ügyeletese egyeztetés után bemegy a gyógyszertárba, és kiszolgálja.

Ez az egyezség az udvarhelyi gyógyszertárak között született, akik közül többen feleslegesnek tartották a szombati és a vasárnapi szolgálatos nyitvatartást, hiszen a Kauflandban a Sensiblu vasárnap délután kivételével reggeltől estig nyitva van, illetve több más gyógyszertár is nyit hétvégén.

Dr. Melles Melinda, a Hargita Megyei Gyógyszerész Kollégium elnöke kérdésünkre elmondta, hogy vényköteles gyógyszert semmiképpen nem adnak ki éjszaka a patikák, mint ahogy gumióvszert, C-vitamint vagy pelenkát sem.

„Azonban ha a gyerek lázas, és nincs odahaza lázcsillapító, akkor a telefonos egyeztetés után a szolgálatos gyógyszerész bemegy, és kiszolgálja." – mondta az elnök, hozzátéve, hogy minden gyógyszertár előtt ki lesz függesztve a szolgálatos gyógyszertárak listája, és ezek telefonszámai.

Csíkszeredában egyébként van állandó nyitva tartású gyógyszertár, míg Udvarhelyen és Gyergyó-Maroshévíz vidékén ezt a telefonos megoldást találták ki. A legelső szolgálatos intézmény ezen a héten, szeptember 1. és 7. között a Réka Gyógyszertár (Függetlenség sugárút 23/2, telefon 0266-210099).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."