Itthon » Kék fény

Pisztolylövés vetett véget a botránynak a Termés utcában

Szolgálati fegyverét használta egy udvarhelyi rendőr vasárnap este a Termés utcában, mert az ott lakók közül hárman a rendőrökre támadtak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

politistcupistol
Figyelmeztető lövést adott le egy rendőr
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. augusztus 27., 10:17
10 hozzászólás. 

Vasárnap este fél kilenckor botrányról értesítették a rendőrséget: a bejelentés szerint a bethlenfalvi Termés utcában egy roma család viselkedése hagyott kívánnivalót maga után. A helyszínre egy rendőrökből és csendőrökből álló csoport érkezett a helyzetet kezelni, ám három férfi (a 25 éves B.A., a 30 éves B. R., illetve a 17 éves B.A.) kerítésdeszkákkal támadt a rendőrökre. Többszöri felszólítás után az egyik rendőr figyelmeztető lövést adott le szolgálati fegyveréből, amitől a támadók megriadtak és a közeli mezőre futottak. Rövid időn belül B. A.-t és B. R.-t elfogták és őrizetbe vették, a kiskorú elmenekült, keresése folytatódik. Az előállított két férfi ellen eljárás indul.



10 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2012-08-27 13:10:47
a cigánykérdés tényleges megoldása jelenleg törvénybe ütközik...
avatar
nakiakiraly
2012-08-27 18:41:31
Kedves Kszl!
Te aztán jól megaszongyáltad.
Áruld el az olvasóközönségnek, hogy tudsz ilyen semmitmondó dolgokat írni.
A véleményedet vagy nem tudod elmondani, mert nincs, vagy csak jól esik hülyeségeket írogatni.
Mit értesz a "tényleges megoldás" alatt?
A német "végső megoldás"-ra gondolsz, vagy a beiskoláztatásra és munkahelyteremtésre gondolsz (ha gondolkozol egyáltalán)
A törvény melyik paragrafusán változtatnál? És mit javasolnál helyette?
Előre is köszönöm a részletes válaszodat (csak remélni merem, hogy a válaszod nem fog beleférni 2000 karakterbe)
avatar
kszl
2012-08-27 23:00:18
re: Kedves Kszl!
avatar
nakiakiraly

Mindenki úgy értelmezi ahogy akarja...én rád bízom...
avatar
nakiakiraly
2012-08-28 14:47:25
:)
Szeretem, ha emberek önkritikát gyakorolnak.
Azt írtad, hogy "Nem kell azt sem elfelejteni, hogy van egy nagyon buta réteg..."
Ebben az a jó, hogy abba a rétegbe Te is beletartozol. Nem szeretek személyeskedni, és az érvelőszöveget előrébb tartom, mint a monológot, de nálad nincs érvelő szöveg :)
Amikor azt írtam, hogy előre köszönöm a részletes válaszodat, akkor tisztában voltam azzal, hogy nem leszel képes személyeskedés nélkül "normális" 5 sort leírni.
Amikor ilyeneket írsz, hogy "jelenleg az országot a magyargyűlölet tartja össze" akkor fogalmad sincs, hogy mi az állam, és mik a jellemzői és feladatai.
Ezek után láthatod, hogy téged egy olyan embernek tartalak, aki képtelen egy problémát normálisan kezelni (mint a cigányság kérdése).
Az olyanok mint Ti képesek lennétek háborút indítani, aztán csak csodálkoznátok, hogy jól megtáncoltatnának a nálatok erősebbek :))
avatar
Isty
2012-08-28 16:18:08
re: :)
avatar
nakiakiraly

Ezek után láthatod, hogy téged egy olyan embernek tartalak, aki képtelen egy problémát normálisan kezelni (mint a cigányság kérdése).
Az olyanok mint Ti képesek lennétek háborút indítani, aztán csak csodálkoznátok, hogy jól megtáncoltatnának a nálatok erősebbek :))


Te nagyon okos lehetsz ha megtudod oldani a "cigany" problemat...sok sikert hozza...a kudarchoz....

Apropo, majd 50 ev mulva szamszerint tobben lesznek itt mint a romanok es a magyarok egyuttveve (valos statisztika, nem tudom a forrast belinkelni most)...megnezlek majd akkor, vagy a gyerekeidet..
avatar
nakiakiraly
2012-08-29 10:00:26
re: :) Kedves Isty!
Te hogyan jellemeznéd azt az embert, aki:
- vagy nem tud olvasni
- vagy nincs szövegértése
- vagy nem tudja, hogy miről folyik egy vita, de elkezdi mondani a véleményét
?
Legyél szíves és mutass rá arra a mondatomra, ahol azt írtam, hogy "megtudom oldani a "cigány" problémát". Mivel ilyent nem találsz, így a szöveged második fele megy a kukába.
...
Amiről én írtam az a következő:
- létezik a cigány probléma, amire nem az a megoldás, hogy elkezdjük üldözni, és minden eszközzel ellehetetlenítjük az életüket (lásd az erdélyi magyarok helyzete román szemszögből -MOGYE), hanem megpróbálunk velük együtt megoldást kapni. Ez nem megy egyik pillanatról a másikra, de a négereket is feltudták zárkóztatni, pedig sokan rosszabbra tartották, mint Ti a cigányokat. Több száz év telt el, de most már az elnök is néger. Szerinted Magyarországon mikor lesz cigány az elnök ?
avatar
jakab_izabella
2012-08-29 18:17:00
Tisztelt emberek ,

Nagyon nagyon eltudtatok terni a cikk lenyegerol es belekeverni a roman-magyar-cigany viszalyt a dolgok kellos kozepebe.. Erdekes egy dolog , az , hogy senki a sajat szemebe nem latja meg a gerendat de viszont a szalkat kitudja piszkalni nagyon is konnyen. Meg valami , nem Magyarorszagot , hanem Romaniat kellenne osztani , elvegre roman allampolgarok vagyunk es legyunk magyar , roman, akar cigany nemzetiseguek, mi tehetunk azokrol a dolgokrol , amik az orszagban folynak... "nakiakiraly"-nak pedig tokeletesen igaza van , hogy a cigany"problemat" ( amit nem igazan ertek , hogy miert problema) nem lekaszabolassal , legyilkolaszassal kell megoldani.Errol ennyit.
avatar
nakiakiraly
2012-08-29 22:41:10
Kedves Jakab Izabella!
Azért olyan "nagyon-nagyon" nem tértünk el a lényegtől. A cigányokról írtunk, és nem az űrkutatásról.
Ha egy nép (vagy népcsoport) nem veszi át a többség társadalmi szokásait, írott és íratlan törvényeit akkor az előbb utóbb konfliktushoz vezet. Amikor nincs lehetőségük, vagy szándékuk, hogy betartsák a társadalmi normákat, akkor etnikai konfliktusról vagy társadalmi "problémáról" szokás beszélni. Ha megnézi a statisztikai adatokat, hogy a cigány lakosság hány százaléka rendelkezik érettségivel, és hány százaléka dolgozik, és ezen adatokat összehasonlítja más nemzetiségi adatokkal, akkor rájön, hogy ez komoly "probléma", amivel kell kezdeni valamit. Kár, hogy ezt én kell önnek elmagyarázzam.
Az erdélyi magyarok közt nem szokás, hogy rátámadjanak a rend őreire.
...
A példában azért szerepelt Magyarország én nem Románia, mert ha Romániát írtam volna, akkor egy szélsőséges azt írhatta volna, hogy Romániában most is az az elnök.
avatar
jakab_izabella
2012-08-30 20:55:11
re: Kedves Jakab Izabella!
Nem csak a ciganyok nem rendelkeznek erettsegi diplomaval , hanem nagyon is sokan vannak ugy a magyar nemzetbol mint a roman nemzetbol. Ami meg a csend oreit illeti , meg a rajuk valo tamadast ., hat na... En a Termes utcatol korulbelol 5 perce laktam , es soha egy rendort nem lattam abban az utcaban. Meg valami : a magyarok "nem tamadnak " a csend oreire , mert nem tudnak romanul annyira , hogy esetleg meg is vedjek magukat . Tamadas alatt pedig nem fizikai eroszakot ertek ( ezt azert , hogy felreertes ne essek) .
avatar
nakiakiraly
2012-08-30 21:42:57
Kedves Jakab Izabella!
Akkor leírom a lényegét amit már egyszer leírtam, hátha így érthetőbb leszek.
1 millió lakóst ha veszünk valamilyen nemzetiségű embercsoportból (magyar, román, bolgár) akkor azt kapjuk, hogy 28% és 32% között van az a százalék ahányan rendelkeznek érettségivel (reprezentatív szám nem differenciál városiakra és vidékiekre stb). (osztrák érettségivel rendelkezők aránya 39%)
Ha ugyanezt nézzük a cigányok körében, akkor azt kapjuk, hogy 0,4-0,6%.
Erre jön ön, és azt mondja, hogy:
"Nem csak a ciganyok nem rendelkeznek erettsegi diplomaval"
Hát tényleg okos dolgot írt. Hát elárulom, hogy 1980-ban Franciaországban az akkori 19 éves emberek kevesebb mint fele rendelkezett érettségivel. De az a szám is közelebb volt az 50%-hoz, mint a 0,4%-0,6%-hoz.
"magyarok "nem tamadnak " a csend oreire , mert nem tudnak romanul annyira"
A kolozsvári vagy marosvásárhelyi magyarokról kijelenteni, hogy nem tudnak románul ... merész kijelentés. És az ottaniak sem támadnak a csend őreire.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."