Itthon » Kék fény

Többen megbetegedtek a hullaszag miatt

A holttestet ugyan elvitték, de a szag maradt. Patthelyzet áll fenn, egyelőre nem tudni, mi a teendő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

hulla lepcsohaz-3
Fotók: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. augusztus 18., 12:17
1 hozzászólás. 

Pénteken elvitték az elhunyt férfit, és a lakást lezárták a rendőrök, de a hullaszag továbbra is érezhető a tömbházban. A blokkfelelős Birtalan Dénes szerkesztőségünket is felkereste: szerinte gyomorforgató állapot uralkodik az Ifjúság bejárat 4. szám alatt. Elmondta, az elhunyt K. S. fia a lakásban volt, mégsem értesítette a hatóságokat az apja elhunytáról.

Ez akkor derült ki, amikor pénteken délután egy tűzoltótiszt az ablakon keresztül ment be a lakásba, majd ezt követően elszállították az elhunyt holttestét. Birtalan szerint a nyolcvanas években történt még egy hasonló eset ugyanebben a tömbházban, de akkor a hatóságok nagyon hamar intézkedtek.

hulla lepcsohaz-7

A legborzalmasabb szerinte az egészben az, hogy hétfőn, augusztus 18-án még mindig hullaszag van a tömbházban. A rendőrség elvégezte ugyan a helyszínelést, de az első emeleti lakás ajtaját lezárták, a lakrészbe tilos bemenni.

A lépcsőházi takarítást, fertőtlenítést elvégezték a lakók, akik sokfelé érdeklődtek, hogy mi ilyenkor a teendő. Annyi konkrétumot tudtak meg a csíkszeredai Közegézségügyi Igazgatóságtól, hogy a lakást a hozzátartozóknak kell kitakarítaniuk.

Az elhunyt férfi fia azonban ismeretlen helyre távozott pénteken, így egyelőre nem tudják a lakók, hogy mitévők legyenek.

Ebben a tömbházban találták a holttestet

A helyzetet súlyosbítja, hogy a lakók közül többen megbetegedtek, orvosi ellátásra szorultak – a tömbház felelőse szerint többen hasmenéssel, rosszulléttel fordultak a kórház sürgősségi osztályához.

Dr. Lőrinczi Csaba, a városi kórház orvos-igazgatója ezt megerősítette, információi szerint ketten mentek a sürgősségire. Pénteken egy hölgy hasmenésre és hányingerre panaszkodott, őt rövid kezelés után hazaengedték.

Ugyanaznap egy idős nő is ellátásra szorult a sürgősségin, hasonló panaszok miatt. Ő egyébként nem a tömbházban lakik, csak ott járt.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2014-08-19 07:03:10
Totális, mindenre kiterjedő fertőtlenítés a lakásban.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."