Itthon » Kék fény

Medve támadott meg egy pásztort

Medve sebesített meg hétfőn egy pásztort Csíkdánfalva közelében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Barnamedve
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. június 30., 11:54
0 hozzászólás. 

Az 53 éves pásztor könnyebb sérüléseket szerzett a medvével való küzdelem során; a karján, a vállán és a fején érték karmolások, harapások. Sérülései nem súlyosak, de a nap folyamán kórházi felügyelet alatt tartják Csíkszeredában.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a csíkdánfalvi pásztor már a negyedik, akire medve támadt az elmúlt hat hétben Hargita megyében.

Adrian-Jean Andrei, Hargita megye prefektusa a hírügynökségnek elmondta, személyesen fordult a környezetvédelmi minisztériumhoz, hogy engedélyt kérjen néhány veszélyes egyed befogására és elszállítására. Megjegyezte, hogy az engedélyezés hosszú folyamat, és a gombák és az erdei gyümölcsök begyűjtésének a szezonjában egyre több ember van kitéve medvetámadás veszélyének. A prefektus a medvék élőhelyeinek elkerülését javasolta.

A május elején végzett becslés szerint Hargita megye erdőiben mintegy 800-1000 medve él, számuk 30-40 egyeddel nőtt az elmúlt évben. A medvék elsősorban a legelő állatokat veszélyeztetik. A Hargita megyei környezetvédelmi ügynökség statisztikája szerint 2014-ben 242 esetben jelentettek vadkárt a megyében. Mintegy 200 esetben medvék által okozott kárról szólt a bejelentés – idézte a statisztikát a Mediafax hírügynökség.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."