Itthon » Kék fény

Lövések dördültek a Mokka Kávéházban

Ismét használta önvédelmi fegyverét Szőke László újságíró, szombatra virradóra több lövést is leadott egyik támadójára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

rendorkocsiejszaka
A rendőrséget 4 óra 47 perckor értesítették a 112-es telefonszámon
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. január 23., 13:16
5 hozzászólás. 

A Kőkereszt téri Mokka Kávéházban szombatra virradóra, éjszaka 4 óra után keveredett szóváltásba Szigyártó Szabolcs (becenevén Szídzsé) és Szőke László újságíró. Szemtanúk szerint Szőkét a támadó többször is megütötte, az újságíró ezután használta törvényesen tartott önvédelmi fegyverét. A néhány hónapja az Udvarhelyi Híradó főszerkesztőjeként dolgozó Szőke az elmúlt években többször írt blogján és újságcikkeiben a székelyudvarhelyi alvilágról, a támadó feltehetően ezt akarta megtorolni.

A rendőrséget 4 óra 47 perckor értesítették az esetről. A rendőrségi jelentés szerint az ütésektől a földre zuhanó Szőke László elővette gumilövedékes pisztolyát és azzal többször rálőtt támadójára. Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő szerint a golyók Szigyártót a karján találták el, de a lövöldözésben két másik személy is megsérült. A botrány idején sokan tartózkodtak a szórakozóhelyen, közülük a 32 éves székelyudvarhelyi B. M. B.-t a vállán, a 19 éves csíkszeredai T. A.-t pedig a karján találta el egy-egy gumigolyó. Mind a négy sérült kórházi ellátásra szorult.

A rendőrség folytatja az eset kivizsgálását, az ügyet a székelyudvarhelyi ügyészségre továbbítják. Az újságíró ellen nem halálos fegyver használatának gyanújával indult eljárás, míg Szigyártó ellen ütlegelés gyanújával. Szőke Lászlónak nem ez az első esete, amikor használta önvédelmi fegyverét, 2014 májusában a Bethlen-lakótelepen, lakása előtt támadtak rá, akkori támadóját a fülén sebesítette meg. Abból az esetből is rendőrségi ügy lett, az akkor elkobozott fegyverét 2015 végén adta vissza a rendőrség, miután megállapították, hogy jogosan használta, önvédelemből lőtt a pisztollyal.

A múlt hét végén a Madarasi Hargita egyik panziójában történt hasonló eset, akkor a panzió tulajdonosa rálőtt egy vendégeit molesztáló férfira.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2016-01-23 14:13:14
Megvédi a rendőrség a maffia által megtámadottakat?
Golyószóróval kellene írtani az alvilágot, nem gumilabdacsokkal.
avatar
Will
2016-01-23 15:48:19
Helyes!
A rendorseg dolga kivizsgalni az esetet, az ugyeszseg dolga iteletet hozni! Borton valo az ilyen Szidzseknek. Laci, sajnalom hogy csak a karjat talaltad el az ilyen agyilag zokni embernek. Sajnalom akiket veletlenul megsebesitettel. Remelem megertessel lesznek iranyodban. Jogos onvedelem volt, ez egyertelmu!
avatar
blackbird
2016-01-23 16:43:32
csalodas
Nahat, milyen vilagot elunk. Mar egy lovoldozest sem lehet manapsag tokeletesen kivitelezni?
avatar
blazsek
2016-01-24 00:08:21
re: Helyes!
avatar
Will
A rendorseg dolga kivizsgalni az esetet, az ugyeszseg dolga iteletet hozni! Borton valo az ilyen Szidzseknek. Laci, sajnalom hogy csak a karjat talaltad el az ilyen agyilag zokni embernek. Sajnalom akiket veletlenul megsebesitettel. Remelem megertessel lesznek iranyodban. Jogos onvedelem volt, ez egyertelmu!

A pontossag kedveert: nem az ugyeszseg dolga iteletet hozni! Az a birosag dolga. Az ugyeszseg vadol (mas szoval vadhatosag).
avatar
kszl
2016-01-24 17:21:23
Zajlik az élet rendesen...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."