Itthon » Kék fény

Botrány! Egy éve biztosítás nélkül a radaros autó! Vagy mégsem?

Civilek ellenőriztek rendőröket, és egyből lefülelték őket. Legalábbis azt gondolták. A rendőrség cáfolja a hírt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

zsaruautobiztositas1
Van biztosítás, csak nem úgy!
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2016. február 15., 09:44
7 hozzászólás. 

Az elmúlt hetek fokozott rendőri ellenőrzéshullámát a civil lakosság egy része zaklatásnak érzi. Az emberek állítják, nem azzal fogják megoldani a közbiztonság kérdését, hogy megbüntetnek, mert nincs két fényvisszaverő háromszöged az autóban. A rendőrség ahelyett, hogy az igazi problémákat orvosolná, a lakosságon áll bosszút, mondják.

A nagy rendőri ellenőrzéshullám hatására az állampolgárok is ellenőrizgetni kezdtek, és kiderítették, a város egyik legrettegettebb radaros autójának nincs kötelező biztosítása. A HR 11 GHM rendszámú szürke Volkswagen Vento a CEDAM rendszer szerint tavaly márciusban rendelkezett legutóbb érvényes biztosítással. Az információt bárki leellenőrizheti az asfromania.ro oldalon, állítják a civilek, akik szerkesztőségünket megkeresték.

zsaruautobiztositas2

Egyik olvasónk felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, ahol kérdésére azt felelték, tapasztalatuk alapján az online rendszerben nem mindig jelennek meg az információk, vagy esetenként túl későn. Egy biztosításokkal foglalkozó szakember kérdésünkre azt nyilatkozta, időnként előfordulnak egy-két napos késések a rendszerben, de egy évesek semmiképp.

Eddig tart a történet olvasóink részéről, ebből úgy tűnhet, hogy a huncut civilek elkapták a gonosz zsarukat, de nem jó előre inni a medve bőrére.

Megkeresésünkre Gheorghe Filip, a rendőrség megyei sajtószóvivője elcsodálkozik, hogy mivel foglalkoznak kedves olvasóink. Miért nem foglalkoznak inkább azzal, hogy betartsák a törvényeket? Hihetetlennek tartja, hogy egy ilyen rendszerben, mint az övék, ahol az autópark felügyeletére komoly hangsúlyt fektetnek, egy autónak ne legyen kötelező biztosítása. De leellenőrzi. A vasárnapi megkeresés ellenére bemegy az irodájába, és lekéri, majd készségesen rendelkezésünkre bocsátja az autó biztosítását.

zsaruautobiztositas3

A fotó alapján az autónak van érvényes biztosítása, 2015 márciusától 2016 márciusáig. Filip szerint a félreértés oka az lehetett, hogy a biztosítást nem az autó „civil" rendszámára kötötték, hanem a MAI-s rendszámára. Habár a HR11GHM a környezetbe való beilleszkedés céljából civil rendszámmal is rendelkezik, van neki MAI-s rendszáma is, mint minden egyes rendőrautónak. Ez teljesen törvényes, állítja Filip, a kekeckedő állampolgárok az alvázszám alapján tudták volna csak megtalálni a rendszerben az autót, de azt nem volt ahonnan tudniuk. A szóvivő elpanaszolja, nem tartja helyesnek, hogy ők minden egyes lakossági kétely esetén igazolják magukat. Az ellenőrzés nem az állampolgárok feladata, hanem a rendőrségé. Az állampolgároknak azt tanácsolja, inkább tartsák be a törvényeket, s akkor nincs, amitől félniük.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Filipok
2016-02-15 13:48:23
Nem értem. Egy autónak 2 rendszáma van??? És még törvényes is ???
Ha a HR-11-GHM-el belém jön, akkor ott helyben lecseréli a rendszámát, hogy legyen érvényes biztosítása ? Mert hogy az aktuális biztosítás bizony nem erre a rendszámra szól... Kicsit homályos, legalábbis számomra. De ahogy UFÓ-t ismerjük, szerintem ennek is utána fog nézni. Én legalábbis remélem, hogy így lesz ...
avatar
kópé
2016-02-15 16:03:16
1.Semmi okunk rá, hogy mindent elhiggyünk a rendőrségnek, nem sok okot adnak rá, hogy megbízzunk bennük.
2.Amit Fülöp Gyuri átküldött, abból a fotóból nem derül ki, hogy tényleg a szóban forgó autóról van szó.
3.Neki az a dolga, hogy információkkal szolgáljon az érdeklődőknek, ezért kapja a nem kis fizetését még akkor is ha jobban szeretné munka nélkül szeretne hozzájutni.
4.Ufó, csalódtam benned, hogy ilyen könnyen "beveszel" bármit amit csak úgy mond neked valaki csak azért, mert ő "törvényt képviseli".
5.Persze lehet az is, hogy tényleg van biztosítása de akkor sem kellene ennyire lenézni azt aki kérdez valamit hanem inkább tényekkel bizonyítani az ellenkezőjét.
6.Én javasolnám, hogy akinek van lehetősége/hozzáférése a biztosítással rendelkezők adatbázisához, az ellenőrizze le, például aki biztosítótársaságnál dolgozik.
avatar
Filipok
2016-02-15 16:56:00
Egyébként az asfromania.ro oldalról csak annyit, hogy negyedszerre próbálkozom leellenőrizni a saját autóm biztosítását, amit éppen a kezemben fogok, és érvényes még áprilisig, viszont az oldal, a rendszer nem látja, nem tudja beazonosítani:
Autovehiculul avand numarul de inmatriculare HR09*** este inexistent sau nu figureaza in baza de date.
avatar
zterex1
2016-02-16 07:01:06
1. Ezek sokat nézték a "Szállítót". Biztosan a rendszám átfordul, ha baj van. Nem tudom elhinni, hogy ez törvényes dolog.
2. Ez esetben a tavalyi biztosítás miképpen volt lehetséges? Akkor is miért nem a másik rendszámon szerepel?
3. Vento elég sok van a rendőrség tulajdonába.
4. Vajon a GHM-ben hány háromszög, tűzoltópalack stb. van?
5. "A szóvivő elpanaszolja, nem tartja helyesnek, hogy ők minden egyes lakossági kétely esetén igazolják magukat. Az ellenőrzés nem az állampolgárok feladata, hanem a rendőrségé. Az állampolgároknak azt tanácsolja, inkább tartsák be a törvényeket, s akkor nincs, amitől félniük." - Sajnos ők sem tartják be, ezért vannak benne a hírekbe, majd a börtönbe közülük is. Ön is láttam kb. 80-al robogó rendőrautót Máréfalván.
avatar
...anyád álruhában...
2016-02-16 16:25:29
"Az állampolgároknak azt tanácsolja, inkább tartsák be a törvényeket, s akkor nincs, amitől félniük."

Magyarul mindenki törődjön a maga dolgával, hiszen egy közpénzen fenntartott, a mi adónkból kifizetett állami szerv által esetleg elkövetett szabálysértés nem a mi érdeklődési körünkbe tartozik.

És ilyen hozzáállás után csodálkoznak, hogy a rendőrség megítélése a béka segge alatt van. Bizonyos dolgok nem változnak...

avatar
...os
2016-02-16 19:28:26
mindent lehet
Az államnak mindent lehet, nemcsak a szürke Vento nak nincs biztosítása futtassátok le bátran a közlekedési info-n(facebook) lévő fotók-ról a látszó MAI os rendszámokat nem igazán találtok olyant aminek van érvényes biztosítása (http://asfromania.ro/consumatori/baza-de-date-cedam/interogare-polite-rca).
Nem az oldal hibázik mert ha pl. tavaly júliusra kérdezed le akkor előfordulhat, hogy van.
Valószínű tűzoltó palackja sincs :) de őt nem kéri számon senki.
Szép példamutatás. Nyomorult egy országban élünk.
avatar
...os
2016-02-16 19:55:05
ÁÁÁ ez a világ legtermészetesebb dolga hazánkban, nem csak hargitaiknak nincs biztosítása, országszintű a dolog - pedig az elmúlt hét büntetésiből egy pár megye rendőrautóit le lehetne biztosítani.

Olvasnivaló
http://www.4tuning.ro/ghidul-soferului/de-ce-masinile-de-politie-din-romania-circula-fara-asigurare-rca-29402.html

A cikkből az is kiderül mi történik baleset esetén (egy pár nappal későbbre írják a papírokat, amikor már van biztosítás)
A nemzeti ünnepen lévő Porsche nak sincs RCA ja.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."