Itthon » Kék fény

Elöntötte a víz az udvarhelyi utcákat (videóval)

A Tábor lakótelepen ismét több helyen okozott gondot a hétfő reggeli esőzés, de több más városi utcában is hömpölygött a víz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

A lakók félnek, nehogy az udvarukba is bemenjen a víz fotók: Pál Edit Éva
A lakók félnek, nehogy az udvarukba is bemenjen a víz fotók: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. július 04., 11:37
0 hozzászólás. 

Hétfőn reggel 9 órakor a Tábor-lakótelep több részén is bokáig ért a víz, a legnagyobb átfolyás azonban a Függetlenség sugárút és az Ady Endre utca között jött létre – helyenként 20-30 centiméteres víz hömpölygött.

DSC 7649

A helyi rendőrség autója elzárta az Ady Endre utcát az unitárius temető előtt, hogy megakadályozzák a baleseteket. Néhány kanálisfedő fel volt emelve, helyük gondosan szilvafa-ágakkal kiemelve, hogy nehogy egy autó vagy gyalogos belegázoljon a gödörbe. Az UTCA önkéntes alakulat két tagja volt a helyszínen, akik próbálták saját csákányaikkal, eszközeikkel kidugaszolni a csatornát.

DSC 7686

„Matyó" Magyari Lajos UTCA-tag elmondta, hogy az eldugult szennyvízcsatorna felemelkedett, áradt ki belőle a koszos víz, és nem csak áradást okozott, hanem a nagy nyomás az utcát borító macskaköveket is megemelte, ezért felemelték az aknatetőket, hogy ne vigye el az utat a víz, és az utána keletkező gödörben ne akadjanak el az autók.

ady-endre-2

Ezalatt társa próbálta kideríteni, melyik kanálisok vannak eldugulva, azokat kipucolni.

„− Gyere a kocsival értünk, nem tudunk a Tábor negyedben az úton átmenni" – telefonált egy anyuka, aki épp sietett volna valahová, de kislányával nem tudtak átkelni száraz lábbal a vizen. Más iporka csomagolást szedett össze a kukák mellől, abba lépve kelt át az úttesten.

DSC 7683

Az emberek jajveszékeltek, hogy kint a Szászok Táborában a gazdagok lekavicsozzák az udvarukat, és az esővizet nem az esővízelvezető csatornába, hanem a szennyvízcsatornába eresztik. Az pedig eldugaszolja a szennyvízcsöveket, ezért van mostanában a viharok alatt áradás.

Tíz óra után az Aqua Nova szakemberei és a helyi rendőrség emberei is a helyszínre érkeztek.

DSC 7716

Ülkei Erika, az Aqua Nova marketingigazgatója portálunk megkeresésére elmondta, hogy az Ady Endre utcában több helyen felszedték a lakók a szennyvízvezetékek fedőlapjait, emiatt az esővíz a szennyvízhálózatba került.

A helyi rendőrséget délelőtt fél tíz körül értesítették az Ady Endre utcai áradásról - tudtuk meg László Szabolcstól, a helyi rendfenntartók vezetőjétől.

Az egység a helyszínre sietett, és kiderült, hogy a csatorna nem tudta elnyelni a lezúduló víztömeget. Szerencsés módon a házakba nem folyt be a víz.

A múlt csütörtökön viszont nem volt ilyen szerencséjük az utca lakóinak: akkor is lezúdult egy nagy mennyiségű csapadék, és a székelyudvarhelyi tűzoltóknak két házból is ki kellett szivattyúzniuk a vizet - ismertette László Szabolcs. Az akkori áradás nyomán anyagi kár is keletkezett.

Múlt héten ezenkívül Szombatfalvára is riasztották a helyi rendőrséget, ahol a megemelkedett vízszint okozott riadalmat, viszont ennél nagyobb gond nem történt.

A heves esőzés miatt hasonló helyzet alakult ki több utcában is, tudomásunk szerint a Hargita, Budvár, a Lomb utca környékén is hömpölygött az esővíz, illetve a Kőkereszt tér is vízben állt. A város területén átfolyó patakok szintje is megnövekedett.

Olvasóink felvételeit is várjuk az udvarhelyi áradás helyzetéről a szerkesztoseg@uh.ro címen, vagy Facebookon.


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."