Itthon » Kék fény

Egymillió lejes adócsalást lepleztek le

Udvarhelyszéki gyanúsítottja is van a megyét behálózó pénzügyi csalásrendszernek. Többezer lejt, eurót, dollárt, sőt fegyvert is elkoboztak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Illusztráció
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. augusztus 11., 15:21
4 hozzászólás. 

Szerda hajnalban tizenegy házkutatást végzett a Hargita megyei rendőrség a megye több helységében. Olyan személyek lakhelyén és cégeinél kutakodtak, akik kiterjedt adócsalásrendszert működtettek a megyében.

A nyomozás során kiderült, hogy 8 kereskedelmi egység 4 ügyvezetője olyan fiktív pénzügyi körforgást szervezett, mely lehetővé tette, hogy ne fizessék ki az államnak az adókötelezettségeiket, illetve áfacsökkentést igényelhessenek.

Az általuk kontrollált cégek könyvelésébe több olyan számlát vezettek be, amelyek nem létező kereskedelmi tevékenységekről szóltak, vagyis a számlák alapján építőanyagot, autóalkatrészt stb. vásároltak. Ezekért áfacsökkentést igényeltek, és mesterségesen csökkentették a jövedelmi adójukat, 1.000.000 lejes kárt okozva az államnak.

A házkutatások során az azokat végrehajtó 32 rendőr 45 pecsétet és több könyvelési iratot foglalt le 18 kereskedelmi egységnél, 7 digitális tárolóhelyet (laptop, számítógép, külső hard és memórialéc), 3 mobiltelefont, valamint elvittek egy sűrített levegővel működő sportfegyvert, egy számszeríjat, 1050 dollárt, 652 eurót, 75 ezer forintot és 74.147 lejt. A fegyverről kiderült, hogy tulajdonosa nem törvényes módon birtokolja azt.

Őrizetbe vettek 3 személyt, O. A.-t és G. I.-t, mindketten 33 évesek, valamint a 61 éves L. Z.-t, akik ellen előzetes letartóztatási parancsot kértek. A Hargita megyei rendőrség közleménye alapján a nyomozás folytatódik annak érdekében, hogy az összes olyan személyt azonosíthassák, akinek köze volt ehhez az ügyhöz, a vádemelésről a Hargita megyei ügyészség fog dönteni.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
bazeee
2016-08-11 19:44:20
memórialéc
memórialéc?
avatar
...anyád álruhában...
2016-08-11 21:16:03
re: memórialéc
avatar
bazeee
memórialéc?


:)))))) ma is tanultunk valami újat...
avatar
ooloo
2016-08-12 08:19:12
Less U.H-t!
De I.S közbe R.T meg N.B és J.H meg... A.I-t!!
avatar
Nadragulya
2016-08-15 21:18:34
digitális analfabéta
Valaki mondja meg, hogy mi a franc az a memórialéc ? Még sose hallottam.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."