Itthon » Kék fény

Szentegyháza: a rendőrfőnök fejét is beverték a fatolvajok (videó) - Frissítve

Sikerült elkergetni a tolvajokat, elkobozni a fát szekerestől-lovastól, de hazafelé kőzápor fogadta őket. Ablakok törtek, és a rendőrparancsnok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Helyszínelés a Cigánydombon
Helyszínelés a Cigánydombon
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2016. augusztus 14., 09:21
2 hozzászólás. 

Szentegyházán ismét áldatlan a helyzet. Szombat este egy járőröző erdőtulajdonos rajtakapott egy tolvajcsapatot. Értesítette társait, azok azonnal kimentek a helyszínre és elkergették a tolvajokat, akik elmenekültek, hátrahagyva fát, láncfűrészt, szekeret lovastól. A 112-s hívásra a helyszínre érkezett a rendőrség is, együtt indultak le az elkobzott (jogilag még nem elkobzott, csak elkobzás céljával lefoglalt) szekerekkel.

A Cigánydomb mellett elszabadult a pokol, kőzápor fogadta a csapatot. 5 autó károsult, ebből háromnak törött be az ablaka, mindenik újrafestést igényel, a becslések szerint autónként 800 lej körüli a kár. A rendőrautó ablaka is betörött. A rendőrparancsnok az autóban hagyva új kollégáját, egyedül szállt ki rendet teremteni. A fején, a mellkasán és a hátán szerzett sérüléseket.

A konvoj végül sikeresen megérkezett a faluba, a szekereket bevitték egy magánudvarba, a lovakat ellátták, a rendőrségen mindenki feljelentést tett vagy nyilatkozatot adott, kijöttek a megyei rendőrség szakemberei, helyszíneltek. Az emberek nagy része éjjeli 2 óra körül távozott a rendőrségről, de néhányan még maradtak, a rendőrök társaságában. A tettesek beazonosítása következik, az ügy felgöngyölítésének java még hátravan.

Az ügy hátterében az áll, hogy az állami erdészet néhány hete megszakította a szerződést a kifizetetlen számlák miatt, és őrizetlenül hagyta az erdőket. Egyesek állítják, hogy nem szabadott volna kivonulnia, míg át nem adja másnak, de erről konkrét információnk még nincs. A kivonulást követően megszaporodtak az erdőlopások. A gazdák leosztva járőröznek területeiken, hogy minél kevesebb legyen a lopás. Egy ilyen akció eredménye a szombat esti fogás. Tervek szerint egy hónapon belül egy másik erdészet veszi át a területek őrzését.

Fotók:

szetegyhazitolvajfogas02ufo

Egy autó betört ablaka, az ablak alatt másfél arasszal kőnyomok.

szetegyhazitolvajfogas03ufo

Egy Transporter betörött hátsó ablaka.

szetegyhazitolvajfogas04ufo

szetegyhazitolvajfogas05ufo

Kőnyomok az autókon.

 

szetegyhazitolvajfogas09ufo

Kövek a Transporter platóján a szentegyházi éjszakában. A településen egyetlen utcai lámpa sem működött szombat este, mindenki a telefonjával világított.

szetegyhazitolvajfogas06ufo

A tolvajok szekere,

szetegyhazitolvajfogas07ufo

láncfűrésze és

szetegyhazitolvajfogas08ufo

istállóba kötött lovaik.

szetegyhazitolvajfogas10ufo 

A törött ablakú rendőrautót egyből a garázsba rendeli a rendőrfőnök. Kedves Endre paranacsnok nagyon kedves, úriemberként viselkedik, de a felettesei engedélye nélkül nem akar nyilatkozni, és a garázsba sem akar beengedni, hogy lefotózzam a törött ablakot. Végül a kerítés tetejéről sikerül belesni a garázsba a helyszínelő rendőrök által nyitva hagyott ajtón, látszik is a képen a törött ablak, a szélén a szilánkmaradékokkal.

A rendőrfőnökről is készítettem az épületen kívülről fotókat, de megkért, hogy ne jelenjenek meg, így sajnos nem tudom leközölni őket, nem fogják látni kedves olvasóink a becslésem szerint 10-15 négyzetcentiméternyi felületű, 1 centire kidomborodó véres kukuját.

 szetegyhazitolvajfogas11ufo

Az erdőtulajdonosok mutatják, múlt héten is volt egy fogás, akkor 30 köbméter fát szereztek vissza. Azelőtt 43-at. Becsléseik szerint több, mint 2000 köbméter fát loptak el a szentegyházi erdőkből néhány hét alatt, mióta kivonult az erdészet. A nagy gond nem is a szekeresekkel van, hanem a traktoros-teherautós tolvajokkal, de azoknak annyi beépített megfigyelőjük van, hogy nagyon nehéz őket tetten érni. Az erdőtulajdonosok elszántak, hogy megvédjék területeiket.  


címkék:

2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hunikovacs
2016-08-14 11:15:11
Ismerős a szitu... a módszer is az (a kődobálás). Bangladeshből ered. Kár volt a tavaly megvédeni az efféle kődobálókat! A motoros meggyilkolása után még egy fél évig védték őket a zsandárok. Szép meseváros.
avatar
jutacs
2016-08-14 20:45:36
Érthetetlen a rendőrök gyalázatos viselkedése.
Hiszen igaz hazafi székely testvéreink csakis és kizárólag a Hargita természeti kincseit óvják baltáikkal.
A hegyen túli fatolvajokat akarják elriasztani erdeink kiírtásától.
Ki tudja merre...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."