Itthon » Kék fény

Végigsöpört a vihar Udvarhelyszéken

Elöntötte a víz a várost, Székelyudvarhely több pontján hömpölygött az áradat. Kora délutánra állt helyre a rend. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Négyzetméterenként egy fürdőkádnyi víz zúdult a városra
Négyzetméterenként egy fürdőkádnyi víz zúdult a városra
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. július 12., 10:11
0 hozzászólás. 

Körülbelül húsz percig tartó felhőszakadás, jégeső zúdult a városra szerdán délelőtt. Székelyudvarhely területén több helyen bokáig, sőt térdig érő víz alakult ki.

Cehekutcaja

A Tamási Áron utcában, a Művelődési Ház közelében egy fenyőfa dőlt az útra. 

fenyofaTamasiAron

Információink szerint 100 liter/négyzetméter csapadék esett a város területére. 

A város több részén szünetel azáramszolgáltatás. Súlyosabb a helyzet a városn kívüli részeken, Máréfalva után fa dőlt az útra, a gépjárműforgalom áll.  

11.30 Telefonon kerestük az Electrica helyi kirendeltségének vezetőjét, ám Demeter Gábor nem tudott információval szolgálni arról, hogy a város teljes területén áramkiesés van-e, vagy csak bizonyos utcákban, és azt sem tudta megmondani, mikor hozzák rendbe a hálózatot. Addig semmiképp nem látnak hozzá a hiba kijavításához, amíg esik az eső. Szombatfalván és a Gábor Áron utca környékén biztos, hogy nincs áram.

BudaiNagyAntal

11.51 Városszerte több fa kidőlt: Bethlen Gábor utcában a poliklinika előtt, a Bălcescu utcában és a Győzelem utcában, a Függetlenség 36 szám előtt, az Orbán Balázs utcában és a Tamási Áron úton.

cekend2

11.52 A Kalondán állítólag járhatatlan az út a sok kidőlt fa miatt.

11.54 Araszolva, de elindult a forgalom Máréfalva felé - írja valaki az Udvarhelyszéki Közlekedési Infón. Közben a szerkesztőségben megadták a villanyt.

11.55 Több épületben kárt tett a vihar, tetőszerkezeteket rongált meg. Gyalogosan is óvatosan kell közlekedni, mert cserepeket sodort le több helyen, például a Kossuth utcában az ítéletidő.

gyozelem

12.03 A Gyepes bejáratban levő orvosi rendelők megközelíthetetlenek, térdig ér a víz - dr. Nagy Levente fotókon osztotta meg helyzetjelentését.

bethlen-negyedi-rendelok2

12.28 Kezd helyreállni az élet, villany már van, de továbbra is esik. Keresztúrt sem kímélte a vihar szerdán délelőtt, a végigvonuló vihar lecsapott a kisvárosra is.

Székelyudvarhelyen egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány fa dőlt ki, de ötnél biztosan több. A Facebook-on többen elveszett rendszámtáblájukat keresik, illetve a megtaláltakról adnak hírt.

Emberi sérülésről egyelőre nincsen tudomásunk, remélhetőleg nem is lesz.    

varosipark113.40 Kollégánk vihar utáni terepszemlét tart a városban, tudósítása szerint a Tábor negyedben szinte minden tömbháznál kidőlt fák vannak, a Függetlenségen egy kerítést is megrongált a vihar. A városközpontból elhúzódott a víz, a Kőkereszt tér hordalékkal, kavicsokkal van tele. Közben a Tábor-negyedi lakók arra panaszkodnak, hogy alacsony az áramerősség a tömbházakban.

A Mihail Kogălniceanu és a Tamási Áron utcák részlegesen le vannak zárva, mondták a helyi rendőrség képviselői, a Kossuth utcában több helyen takarítják a lehullott cserepek törmelékeit, a villanyoszlopok közé kifeszített molinók is mind a földre kerültek.

sportcsarnokelottA Győzelem utcán, a postánál egy sávon halad a forgalom, a Malom utcában leszakadt csatorna és kábelek is vannak.

13.45 A sportcsarnok előtt csatatér van tudósítónk szerint, gyökerestől kiszakított fát is látott. A városi parkban is sok fát megrongált a vihar, a Külüllő szintje megemelkedett, de nincs árvízveszély.

TamasiAronutcaA színház előtt tűzoltók dolgoznak, a kidőlt fenyőfát próbálják szétvágni.

TomcsaSandorutcaauto

A Tomcsa Sándor utcában, a tömbházak között is kidőlt egy fenyőfa, alatta egy gépkocsi van. 

13. 55 Az Orbán Balázs és a Nicolae Bălcescu utca kereszteződésében nem működik a jelzőlámpa, a terelőút egy részén még mindig bokáig ér a víz. Az autószalon előtt is dolgoznak a kidőlt fák eltakarításán.

NicolaeBalcescu

Szintén a Bălcescu utcában, a négyemeletes tömbházak mellett egy raktárépületből szívattyúzzák a vizet a tűzoltók.

14.15 Pascal Ioan, a városháza polgárvédelmi felügyelője is a helyszínen van, elmondása szerint körülbelül 40 fát döntött ki a vihar a város különböző pontjain, 24 helyszínt azonosítottak eddig, de a mentőegységek még nem jutottak el minden pontra.

A matricagyár előtt három fűzfa és egy fenyő adta meg magát a viharos szélnek. 

matricagyar

14.26 Demeter Gábor, az Electrica Rt. kirendeltségének vezetője szerint lakossági panasz nem érkezett be hozzájuk, a városháza kérte segítségüket. Az a kidőlt villanyoszlop, amelyiknek a kábelei szó szerint lezárják a Győzelem utca egy részét, szerinte tíz éve úgy van.

Személyi sérülés információnk szerint nem történt a szerda délelőtti vihar alatt. Kora délutánra a hely rendreállt, a gépjármű-forgalom is zavartalanul működik a város minden pontján. A kár felmérése, illetve a kidőlt fák maradványainak elszállítása a következő napokban történik meg. 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."