Caffe Club 46 - Két keréken, kocsmaképpen

A motorsport szerelmeseinek kedvenc helye lehet a Valentino Rossi előtt tisztelgő sportbár.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Zujge01

Less be a Zújgébe!

Pénteken megnyílt, hétfőn megnéztük, vannak-e ott...
FelsoG01

Bekukkantottunk a Felső Gébe

Megmutatjuk neked is, hogy mit találtunk.
gcafeszomoru

Az életünket hordták ki az ajtón

A G. Café „otthontalanul" maradt törzsvendégei...

caffe_club_46-02
caffe_club_46-02
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. március 23., 10:44
6 hozzászólás. 


Valószínűleg nem olyan széles körben ismert a 46, mint városunk legtöbb kocsmája, ez két dolognak tudható be: egyrészt mert félreesik a központi bárok és szórakozóhelyek csoportjától (pontosabban a Toyota autószalon mellett találhatjuk meg, a Vásártér utcában), másrészt pedig sokkal szűkebb réteghez szól, mint a többiek. A Caffe Club 46 kimondottan sportrajongókat céloz meg, főként azokat, akik rajonganak a motorokért, a MotoGP-ért és főként Valentino Rossi kilencszeres világbajnokért.

Ezt a rajongást sugallja a berendezés is, már az ajtóban az olasz motoros fogad, a termek falai pedig tele vannak relikviákkal, idézetekkel és fotókkal. Egy valódi kis templomba, vagy szentélybe léphetünk be, nem is csoda, hogy egy szűkebb baráti társaság is alakult itt. A Csufi Street Fighter Team egy kis motoros klub, akik a sport iránt érzett szeretet miatt verődnek össze időnként egy kis motorozásra. Ez ugyan meghatározza a törzsvendégek körét, de persze bárki betérhet ide, megnézni a hétvégi futamot, a tévéken ugyanis természetesen ez követhető.

caffe_club_46-04

Kinézetre egyébként mindenképp egyedi a sportbarlang, mindent piros és sárga színek uralnak, így eléggé egységes lett az összes terem. A berendezésben nincs semmi különös: egyszerű, de eléggé kényelmes székek, asztalok, bár akad jó néhány bőrfotel is, ha valaki igazán kényelemben szeretné érezni magát, míg megissza sörét. Rendezvényeknek is gyakran helyt ad a 46, így bátran ide lehet hozni a teljes vendégséget egy szülinap, vagy bármilyen buli alkalmából.

A motoros hangulatot csak egy valami töri meg, ez pedig a játékgépek jelenléte. Bár igaz, hogy legtöbb sportbárban ezek alapkelléknek számítanak, de a 46 más, mint az átlag sportkocsmák, ezért eléggé fölöslegesnek érzem a nyerőgépeket. Ezek megadják azt a jellegzetes „Marika válcsá má’ fel egy ötvenest, még belehúzok egy párat” hangulatot, amire itt igazán semmi szükség nincs. Szerencsére a gépekkel együtt járó szerencsejátékosok kasztja itt most elmaradni látszik, legalábbis mi sosem láttunk ilyet.

caffe_club_46-06

Az itallapon nem találunk sem kávéból sem egyébből készült specialitásokat, ettől viszont még elég széles a skála, a 4-5 fajta sör mellé bőségesen választhatunk röviditalokat is, az alkoholt megvetők pedig a szokásos üdítőket nyakalhatják, vagy kávét, teát is ihatnak. Árak tekintetében az átlagos a legjobb jelző, a 46 nem számít „elit helynek”, így nem is kell túlságosan a pénztárcába nyúlnunk fizetéskor.

Meg kell említeni a mellékhelyiséget is, ezt nemrég újították fel, így nem is lesz rá panasz: minden tiszta és higiénikus, reméljük meg is marad ilyen formában.

Összességében tehát elmondható, hogy a Club 46 egy igazi sportbár, ennek minden velejárójával. Ez persze nem jelenti azt, hogy csakis és kizárólag sportrajongókat várnak, ugyanis kiváló hely lehet egy jó sörözésre a barátokkal, csak valahogy próbáljunk meg nem ránézni azokra a játékgépekre.



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Gima
2010-03-23 14:09:55
Fantastic job Nandi igazi Rossi kocsma,en ha kocsmas lennek akkor R9 - kocsmat csinalnek ugyncsak sarga -zold alapokon
g
avatar
muki
2010-03-24 11:35:14
KIRALY!!!
avatar
andrascs
2010-06-19 22:57:10
Elfogytak a kocsmak vagy eluntatok?
Szombatfalva(pl.Party Club)vagy Bethlenfalva,meg Sakaltanyarol is hallotam.Mire az egeszrol irtok hosszu lesz.
avatar
wadasz
2010-06-20 13:57:21
sportbar nem kapom a magyar ertelmezo szotarban vagy netan egy uj magyar szo? :shock:
avatar
andrascs
2010-06-30 09:26:36
?
Elfogytak a kocsmak?
avatar
ooloo
2010-06-30 14:11:58
Nagykutyáék engedték?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."