Kultúra » Irodalom

Tartsd nyitva a szemed és olvass!

Könyvmolyok, éjjeli baglyok és pillangók figyelem! A Városi Könyvtár augusztus 2-án mindenkit tárt kapukkal vár a Nyitott Könyvek éjszakájára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

Nyitott Könyvek Éjszakája
Nyitott Könyvek Éjszakája
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. augusztus 01., 08:07
0 hozzászólás. 

Csütörtökön reggel még hiába döngetjük, a Városi Könyvtár ajtaja rendhagyó módon csak 19 órakor nyílik ki. Kárpótlásképpen viszont péntek hajnali 4 óráig várnak nyitott kapukkal és rengeteg olvasnivalóval.

A hatodik, az olvasásnak és a könyveknek dedikált fehér éjszakán nem csak az olvasóteremben lehet gubbasztani, a könyvtár munkaközössége sok érdekes, színes, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt hasznos programot ötölt ki.

Ilyen lesz a Könyv-building, azaz, aki megunta a böngészést, az akár gúlába is rakhatja a könyveket.

„Két évvel ezelőtt könyvkaput építettünk, most nem én adnám az ötletet, hanem az alkotók kreativitására bízom. A lényeg, hogy szó szerint is építkezzünk könyvekből" - mondta Szabó Károly könyvtárigazgató.

Lesz maratoni filmvetítés, kvízjáték, a kicsik pedig tetszés szerint, közösen pingálhatják ki Hófehérkét, de akár bajuszt is rajzolhatnak Pinokkiónak, vagy kékre színezhetik Micimackót, a lényeg a jókedv és az, hogy a kedvenc mesefigura is jól fessen a végén.

Ha akad rá vállalkozó kedvű, aki felolvasást tart Tomcsa Sándor írásaiból, akkor jutalmul hangját rögzítik: így ezen a fehér éjszakán akár egy hangoskönyv is elkészülhet.

Neves vendége is lesz az eseménynek. Az audiovizuális teremben 19 órakor író-olvasó találkozóra várják az érdeklődőket. Juhos-Kiss János, Budapesten élő erdélyi tanár, költő, szépíró és újságíró Hol vannak a Kárpátok? és Életre, halálra című könyveinek bemutatóján Dénes László szerkesztő, lapigazgató faggatja a szerzőt. A könyveket a helyszínen fele áron lehet megvásárolni, az összeget a szellemi javakban igen, de az anyagiakban egyáltalán nem dúskáló könyvtár kapja.

A Nyitott Könyvek éjszakája a megbocsátásé is. Aki a polcon felejtette a kikölcsönzött könyvtári olvasnivalót, az éj leple alatt, büntetlenül visszacsempészheti a könyvtárba.

A fehér éjszakán érdemes lesz benézni a Gutenberg-galaxis udvarhelyi várába, a szervezők mindenkit tárt ajtókkal, szeretettel várnak. Jó éjszakát, jó olvasást kívánunk mi is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."