Kultúra » Irodalom

Díjazták a szavalókat

Az EMNT udvarhelyszéki szervezete első alkalommal szervezte meg a Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny udvarhelyi szakaszát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

Kopacz Zsófia
Az egyik legjobb: Kopacz Zsófia.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. november 21., 11:54
0 hozzászólás. 

A versenynek november 20-án, szerdán a Tamási Áron Gimnázium díszterme adott otthont. Összesen 26-en jelentkeztek, 8-an a felnőtt, 17-en a 15 éven felüliek kategóriában, illetve egy szavalócsoport Zetelakáról.

A háromtagú zsűri (Szabó Attila nyugalmazott tanár, Sándor Judit magyartanár, Magyari Tekla kommunikációs szakember) mindkét kategóriában (felnőtt és 15 éven felüli fiatalok) értékelte és díjazta a produkciókat.

Döntésük alapján a felnőttek versenyében Deák Olga Amália érdemelte ki az első, Lukács Enikő a második és Bíró Ambrus Mária a harmadik helyezést. A fiatalok között  holtversenyben lett első díjas Kopacz Zsófia és Bota Adrienn, a második helyért járó jutalmat pedig Mózes Andrea nyerte el- tájékoztattak a szervezők.

A XXI. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny országos döntőjén (december elején lesz Szatmárnémetiben), az udvarhelyi szakasz nyertesei is versenybe szállnak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."