Kultúra » Irodalom

Térey János jön az udvarhelyi kultúrkocsmába

Csütörtökön este a G. Caféban beszélget Térey János, majd dedikálja könyveit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

terey
Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen is fellép. Fotó: mandiner.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 11., 11:48
0 hozzászólás. 

Jégkorszak és vulkánok a címe annak az irodalmi estnek, amit csütörtökön, április 14-én 20 órától tartanak a Szentimre utcai G. Caféban.

Térey János író-költő-műfordító a Debrecenben született 1970-ben. Mesterségében minden téren újító: nyolc verseskötet, egy novelláskötet, két filmforgatókönyv, három verses regény, két drámaciklus szerzője (A Nibelung-lakópark, Magyar trilógia). Ez utóbbinak középső darabja a Radnóti Színházban négy éven át játszott Asztalizene. Számos világirodalmi klasszikus dráma fordítója. Egyik legjelentősebb munkája a Paulus című verses regény.

Több díj kitüntetettje, többek között József Attila-díj, az Év Könyve-díj, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje és Babérkoszorú Díja, Székely Bicskarend. 2011-ben Jeremiás, avagy Isten hidege című műve lett az év legjobb új magyar drámája a színikritikusok szerint. Utóbbi alkotásaiban az újmagyar középréteg alakjait és színtereit járta körül.

A Protokoll c. verses regényének dramatizált változatát szintén a Radnóti Színház tűzte műsorára. Teremtés vagy sem című esszékötete után a tavaly megjelent A Legkisebb Jégkorszak című könyve korántsem utópisztikus látomás, hanem képtelenül valóságos korrajz a közeli múltunkról, jelenünkről és egy elképzelt jövőről – Térey János verses epikájának nagy lélegzetű, összegző alkotása, az európai apokalipszis hótól és jégtől szikrázó költészete.

Az alkotóval Murányi Sándor Olivér író beszélget április 14-én, csütörtökön 20 órától a székelyudvarhelyi G. Caféban. A szerző kötetei a helyszíneken kedvezményesen megvásárolhatóak, dedikálja őket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."