Kultúra » Irodalom

A magyar indián és költőtársai a G-ben

Gitárkíséretes irodalmi estet tartanak a tatabányai Új Forrás folyóirat szerkesztői augusztus 1-jén, hétfőn a G. Caféban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

Nyitott rezervátumba vár költőtársaival Jász Attila, alias Csendes Toll. Fotó: Irodalmijelen.hu
Nyitott rezervátumba vár költőtársaival Jász Attila, alias Csendes Toll. Fotó: Irodalmijelen.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. július 28., 09:16
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi irodalmi estek látogatói számára már ismerős, indián alteregóval alkotó Jász Attila (Csendes toll), illetve Oravecz Péter és Ughy Szabina költő érkezik a székelyudvarhelyi G. Caféba augusztus 1-jén, hétfőn este nyolc órára, az Új Forrás folyóirat erdélyi estjére.

A Forrás antológiát a Komárom Megyei Tanács alapította 1969 tavaszán, a tanácsköztársaság kikiáltásának ötvenedik évfordulóján. A lap változatos, naprakész tartalommal, a kortárs irodalmi életen túl a társművészetek, illetve a szélesebb társadalmi tematikák számára is jelentős fórumként szolgál.

2010 óta a folyóirat főszerkesztője az idén ötvenéves Jász Attila József Attila-díjas költő. A főszerkesztőt Erdélybe elkísérő Oravecz Péter és Ughy Szabina költők a folyóirat szerzői, munkásságukat egyre inkább számon tartja a kortárs magyar irodalom. Oravecz Péter gitárral is közreműködik az esten.

Az Új Forrás havonta megrendezendő Ufo – Nyitott Rezervátum lapszámbemutató rendezvényükön olyan jelentős magyar írók léptek fel, mint Bodor Ádám, Esterházy Péter és Krasznahorkai László, de vendégül látják a társművészetek képviselőit is, mint Lovasi András dalszerző-énekest, Dresch Mihály dzsesszzenészt vagy Váli Dezső festőt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."