Kultúra » Irodalom

Markó, KAF és Kollár zárja a Gében az irodalmi évet

Markó Béla, KAF, valamint Kollár Árpád lesznek a G. Café és Murányi Sándor Olivér vendégei csütörtökön este.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

MarkoKAF2
Markó és KAF év végi felolvasóesteket tartanak
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. december 27., 11:32
0 hozzászólás. 

December 29-én, csütörtökön 20 órától a Szentimre utcai G. Caféban irodalmi évzárót tartanak, ebből az alkalomból a szervező Murányi Sándor Olivér író Kollár Árpáddal, Kovács András Ferenccel és Markó Bélával beszélget.

A 36 éves Kollár zentai születésű, de Magyarországon él, a Fiatal Írók Szövetségének elnöke volt 2010 és 2016 között. Nemcsak költő, hanem tanulmányokat, kritikákat, esszéket is publikál. A Milyen madár 2015-ben elnyerte Az Év Gyerekkönyve (Legjobb Gyerekkönyvíró 2014) díjat, idén pedig az IBBY (Gyerekkönyvek Nemzetközi Tanácsa) dicsőséglistájára került, a világ legjobb gyerekkönyvei közé.

Kovács András Ferenc visszatérő vendége a G. Café irodalmi estjeinek, költészetét a hagyomány és történetiség modern megjelenítőjeként, az európai költészeti örökség és az újító szellem találkozásának egyedülálló változataként értékeli a kritika. Legutóbbi kötetei York napsütése zengő tombolás (Magvető Kiadó, 2014) és Egerek könyve (Magvető Kiadó, 2015) címmel jelentek meg. Versei szerteágazó kultúrtörténeti és művészeti utalásrendszerük miatt olykor felkészült, beavatott befogadót feltételeznek.

A politikától visszavonult Markó Béla legutóbbi köteteiben esszéket, publicisztikát gyűjtött össze (Rekviem egy macskáért, Pesti Kalligram Kiadó, 2015) de írt gyerekverseket (Brunó, a kedves véreb, 2016), illetve „alkalmi és alkalmatlan" verseket is jelentetett meg Kerítés címmel.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."