Kultúra » Irodalom

Muszka és Korpa lesznek Murányi vendégei

Költészetnap – másképp címmel tartanak irodalmi estet csütörtökön a G. Caféban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

Murányi és Muszka egy korábbi iorodalmi esten a G.ben. Fotó: Szabó Károly / archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. április 10., 11:35
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi G. Café 13-án, csütörtökön 20 órára várja az irodalomkedvelőket, aznap két költő, a magyarországi Korpa Tamás és a kézdivásárhelyi Muszka Sándor költők fognak beszélgetni Murányi Sándor Olivér házigazdával.

A Magyarországról indult, József Attila születésnapjára emlékező költészeti ünnepen az erdélyi irodalom színe-java mindig is képviseltette magát (prózaírók is). A vers ünnepe mára az egész Kárpát-medence (sőt a világ) magyarságának irodalmi ünnepe lett. A hagyományt mi is betartjuk. De jelezzük azt is, hogy a kötelező klasszikusok mellett, a magyar irodalom, mint mindig, most is eleven friss hajtásokat is terem, akik lassan a nagy öregek méltó pályatársaivá növik ki magukat. Ezen a tavaszon mi két ilyen izmosodó tehetséggel ünnepeljük ezt a nagy napot – írja Murányi az esemény beharangozójában.

A harminc éves Korpa Tamás költő, kritikus és szerkesztő évek óta publikál a legkülönfélébb irodalmi folyóiratokban, többek között az Alföld, Bárka, Jelenkor, Hitel, Mozgó Világ és a Látó jelentette meg írásait. 2013-ban jelent meg első kötete a FISZ-könyvek sorozatban Egy híd térfogatáról címmel. A 2016-os év két szempontból is jelentős számára: Inszomnia címmel megjelent második kötete a Kalligram Kiadónál és a Fiatal Írók Szövetsége elnökévé választotta.

A 36 éves Muszka Sándor költő, prózaíró és szerkesztő 2002 és 2003 között a kolozsvári Bretter György Irodalmi Kör alelnöke volt, illetve az Echinox diákfolyóirat magyar oldalainak főszerkesztője. Jelenleg Csíkszépvízen él és dolgozik. Kötetei: Ennyi ha történt (versek, Erdélyi Híradó, Kolozsvár, 2005); Mi nem lóg, ha áll (versek, Erdélyi Híradó, 2007); Múzsák trágyás szekérrel (versek, Erdélyi Híradó, 2010); Sanyi bá (székely egypercesek, Erdélyi Híradó, 2012; Ulpius Ház, Budapest, 2013); Magányos nőknek, bukott fiúknak (versek, Orpheusz Kiadó, Budapest, 2014). A Sanyi bá humoros hangvétele után Muszka Sándor új könyvében közéleti versekkel folytatja pályáját, amelynek immár szerves része az erdélyi közéleti líra újraértelmezése.

Portálunk vele készült interjúját itt lehet elolvasni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."