Kultúra » Színház

Jászai Mari-díjat kapott az udvarhelyi színész

Rangos díjat vehetett át Budapesten a székelyudvarhelyi származású Barabás Botond színművész.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

barbasbotond2
Barabás Botond Liliom szerepében. fotó: 7ora7.hu
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. március 14., 15:33
0 hozzászólás. 

A Szépművészeti Múzeumban pénteken délelőtt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából adott át ilyenkor megszokott művészeti és szakmai díjakat, állami kitüntetéseket.

A kulturális középdíjak mellett ilyenek a Kiváló Művész, a Érdemes Művész, a Babérkoszorú-díj, ezen kívül a Bay Béla-, a Csik Ferenc-, a Batthyány-Strattmann László-, a Semmelweis-, valamint a Elige Vitam-díj.

A Jászai Mari-díj a kiemelkedő színművészeti – színészi, rendezői, díszlet- és jelmeztervezői, látvány- és világítástervezői, dramaturgiai – és színháztudományi – színházelméleti és színházi kritikusi – tevékenység elismeréséért jár.

Idén Nagy Viktor rendező, Rátkai Erzsébet jelmeztervező, Járai Máté, Tompos Kátya, Blaskó Balázs, Ruttkay Laura színművészek, valamint a székelyudvarhelyi származású Barabás Botond, a Szolnoki Szigligeti színház színésze kapta meg a díjat.

A 34 éves Barabás Botond Székelyudvarhelyen született, a marosvásárhelyi színművészeti főiskola végzettje – a Maros-parti városban kezdett játszani, 2002-ben a budapesti Nemzeti Színház nyitóelőadásában, Az ember tragédiájában is szerepelt. 2004 óta szolnoki színházban játszik. A társulat több színházi felvételében is lehetett látni a Duna, illetve a Magyar Televízióban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."