Kultúra » Színház

Udvarhelyre is eljön Ady és Petőfi

A G. Caféban tartják hétfőn az Ady/Petőfi című rendhagyó irodalomórát. Először játszik szülővárosában Katona László.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

adypetofi1
Az előadók, Kovács Krisztián és Katona László. Fotók: thalia.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. október 23., 10:17
0 hozzászólás. 

Áprilisban a G. Feszten A fajok eredete című darabbal léptek fel a budapesti Nézűművészeti kft. tagjai (Scherer Péter, Mucsi Zoltán és Thuróczy Szabolcs), hétfőn, október 27-én pedig az Ady/Petőfi című „irodalomórát" mutatja be a társulat két tagja, Kovács Krisztián (inkább Petőfi) és Katona László (túlnyomórészt Ady).

Habár az előadás célközönsége a diákság - javarészt magyarországi középiskolákban szokták játszani -, a két magyar költőóriás életéből vett mozaikdarabok a felnőtt közönség számára is nagyon szórakoztatóak tudnak lenni. Improvizáció, illetve a közönség játékba vonása is jellemzi az irodalomórást, amit a két előadó, valamint Gyulay Eszter segítségével Scherer Péter rendezett.

adypetofi2

A székelyudvarhelyi Katona László 2002 óta színész Budapesten, 2008-ig a Krétakör tagja volt, alapító tagja Schererrel és Mucsival a 2009-ben létrejött Nézőművészeti kft-nek. 2000 és 2002 között a Marosvásárhelyi Színház tagja volt, akkor játszott Udvarhelyen utoljára, nézőművészetis színészként ez lesz az első fellépése szülővárosában.

Az Ady/Petőfi hétfőn 20 órától kezdődik a G. Caféban. A darabot több székelyföldi városban, iskolákban is bemutatják, például Balánbányán és Gyergyószentmiklóson is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."