Kultúra » Színház

Több mint ciciflash és sütiszex

Az alkotóknak terápia, nekünk meg zavarba ejtően rendhagyó élmény volt a Luxemburgot és Belgiumot is megjárt, www.org című underground előadás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

Mellbevágó történetek fotó: Gál Előd
Mellbevágó történetek fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. április 13., 14:09
0 hozzászólás. 

Április 10-én Udvarhelyre látogatott bodoki-halmen kata (akinek kérésére írtuk csupa kisbetűvel a nevét) és Csoma Nóra lakásszínháza.

Az underground előadást a webkamerás erotikus modellkedés, még inkább a virtuális és a reális világ között meghúzódó test és elme reakciójának problematikája motiválta, és hosszabb ideig tartó terepszemle előzte meg. A kíváncsiskodóknak előre kellett jelezniük igényüket a korlátozott létszámú helyekre, és a visszaigazolással együtt kapták meg a pontos adatokat a helyszínre vonatkozóan, ami nem volt más, mint egy Malom utcai tömbházlakás.

A performansz előtt Csoma Nórával, az egyik alkotótárssal beszélgettünk. Tőle tudtuk meg, hogy a mű egy megnyert európai pályázat által létrejött rezidenciaprogram jóvoltából valósult meg, ami négy hónapig tartott és havonta egy-egy projekt kivitelezését segítette. Az Ecsetgyárban, a RAP elnevezésű kortárs táncszínházi alkotói program keretében létrejött www.org Kolozsváron és Bukaresten kívül külföldre, mégpedig Belgiumba is Luxemburgba is ellátogatott már.

www.org előadás: A test

A két alkotó már jóval a darab megszületése előtt baráti kapcsolatot ápolt. A sors fintora, hogy Nóra producerként és kata színészként, egymás tudta nélkül pályázott a projektre, amin végül párba állították őket. Mentoruk Mihai Mihalcea koreográfus volt.

A szobába költözött színház

Megérkeztünk a tömbház 11-es lakrészébe, ami tele volt ragasztva kata, azaz Jessey fényképeivel és a webkamerás munkájának statisztikáival. Ezeket megvizsgálva levonhattuk a következtetést, mennyire be vannak kategorizálva ezek a lányok. Jessey többek között egy kaukázusi, huszonhárom éves, biszexuális, barna szemű, barna hajú modell. A vizsgálódás után mindenki elfoglalta a maga kis zugát: székét, fotelét, párnáját és már részei is voltunk a négy fejezetre tagolt előadásnak, ami visszafogottan kezdődött.

A nappali egyik falára projektorral vetített élő közvetítést láttunk, amin Jessey éppen a fürdőszobában sminkelte magát. Ezt követte maga a chat, amivel az erre specializálódott oldalakon is találkozhatunk.

www.org - A szépség

A chatelés alatt mi is szereplőkké váltunk, hiszen szót válthattunk Jessey-vel, cicimutogatásra, egy süti erotikus elfogyasztására és hasonló perverzióink kielégítésére kérhettük, amit ő persze habozás nélkül teljesített, csakhogy a jelenlévők nagy része annyira zavarban volt, hogy a pikánsabb jeleneteknél a kivetített képpel is kerülték a szemkontaktust.

Nem tudtuk legyűrni a bennünk keltett feszültséget és interaktívak lenni, holott erre már érkezésünkkor buzdítottak az alkotók.

A performansz linearitását remekül alakították a lányok, a modell után megismerhettük az embert, aki kétségbeesetten mossa le magáról a munkáját és mivel senkinek nem beszélhet róla, naplójának számol be egyre megtörtebben.

www.org előadás - A deviancia

A naplóbejegyzésekből végigkövethetjük a fizikai és mentális leépülés folyamatát illetve annak, ahogy kisebb kegyes hazugságok egyszer csak akkorára nőnek, hogy teljesen átveszik az irányítást a szexchatelésből megélő lány életében. Ezt követően hirtelen véget ér az előadás.

Mindezt néma csend követi a továbbra is lekapcsolt villanyú szobában, mert azt sem tudjuk, hogy vége van-e vagy sem, néhányan magukba szállva gondolkodnak azon, hogy mit is láttak.

Ha a performansz után voltak kivetnivalóink, ezt a lányok egy tabuk nélküli beszélgetéssel hamar orvosolták, és teljes értékűvé tették a szociális és pszichológiai kísérletnek betudható darabot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."