Kultúra » Tánc

Zsúfolt hónap elé néz az Udvarhely Néptáncműhely

Nem csak Udvarhelynek, a környező falvaknak is játszik az Udvarhely Néptáncműhely november elején.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
EmberAzEmbertelensegben

Nézd, mit nézhetsz meg! (videó)

Egyenesen Marosvásárhelyről hozzák a centenáriumi év...
KialtoSzo

Vidékre költözik a Néptáncműhely

Az idei évad új előadásával szeretné...
apamtanca3

Kós Károlyra emlékeznek

Mégpedig táncolva. Kezdődik a néptáncműhely idei...

A koz
Udvarhely Néptáncműhely: A köz
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. november 03., 13:07
0 hozzászólás. 

Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ közös programjának, a Néptánc Hargita Megyének keretében az udvarhelyi táncosok két előadást visznek ki vidékre: november 10-én Zetelakán, 11-én Korondon játsszák az Örömtánc című autentikus néptáncelőadásukat, majd 12-én Siménfalván már a Mese és játék című gyerekelőadást 10, illetve 12 órától. Ugyanezt 13-án Székelyszentmihályon és Kobátfalván is megtekinthetik az érdeklődők, az előbbi helyszínen 10, utóbbin 13 órától.

Your Body- My landscape, fotó: Révész Róbert

Remélhetőleg már délutánra vissza is érnek a táncosok, hiszen biztosan ők is megnéznék Berger Gyula és a holland Roos van Berkel közös mozgásszínház duettjét, ami 19 órától kezdődik. Ez a stúdió előadás a két alkotó első közös koreográfiai együttműködése. A kultúrák találkozása a kortárs előadás témája, összehozva egymással két különböző nemű, eltérő életkorú, más-más szakmai tapasztalattal rendelkező holland és magyar művészt. A Your body- My landscape című előadásra a belépő 20 lejbe, a kedvezményes jegyek 15 lejbe kerülnek.

Rögtön másnap, november 14-én az Erdélyi Néptánc Antológiának lesz házigazdája városunk. A kilencedik alkalommal megrendezett amatőr tánccsoportoknak meghirdetett vándorfesztivál első ízben látogat Székelyudvarhelyre. Az eseményt az együttesek részvételre való pályázása előzte meg, amelyen 5 felnőtt: a segesvári Kikerics, a kolozsvári Szarkaláb és Ördögtérgye, a sepsiszentgyörgyi Kincskeresők és kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes, illetve 3 gyerek csoport: a segesvári Kis-Kikerics, a szilágycsehi berkenye és az oroszhegyi Urusos nyert részvételt a 15 órától kezdődő gálaműsorra.

Az aranyszoru barany

November 27. és 29. között az Ördögtérgye meghívására Kolozsváron vendégszerepel az Udvarhely Néptáncműhely Az aranyszőrű bárány és a felújított A köz című előadásával, Orendi István elmondása szerint ezért döntöttek úgy, hogy a kolozsvári kiruccanás előtt mindkettőt bemutatják az udvarhelyi közönségnek is. Előbbit november 19-én, utóbbit 26-án 19 órától.

A hazatérés után sem pihennek az udvarhelyi táncosok, hiszen A bál című darabjuk felújított verzióját december elején több ízben is előadják, 2-án 13 és 19 órától, majd 7-én, 8-án és 9-án szintén 19 órától tekinthetjük meg.

A bal

„Nagyon húzós lesz ez a hónap, hiszen 5 előadást játszunk, amiből gyakorlatilag hármat fel kell újítanunk. Hasznos lesz, viszont kemény munka vár a csapatra"- mondta a táncműhely vezetője.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."