Kultúra » Tánc

Többször is megnézheted a Táncműhely új előadását

A május elején bemutatott stúdióelőadást többször is játssza az Udvarhely Néptáncműhely. Nemcsak ezen a héten.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
EmberAzEmbertelensegben

Nézd, mit nézhetsz meg! (videó)

Egyenesen Marosvásárhelyről hozzák a centenáriumi év...
KialtoSzo

Vidékre költözik a Néptáncműhely

Az idei évad új előadásával szeretné...
apamtanca3

Kós Károlyra emlékeznek

Mégpedig táncolva. Kezdődik a néptáncműhely idei...

vallomasok
Fotó: Facebook.com / Udvarhely Néptáncműhely
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. május 10., 09:32
0 hozzászólás. 

Az Udvarhely Néptáncműhely új stúdióelőadása, a május 4-én bemutatott Vallomások többször is műsorra kerül a következő napokban. A Művelődési Ház stúdióterében május 11-én, 15-én, 21-én, 22-én és 23-án is játsszák az Antal József koreográfus által színpadra állított előadást, ami a jelzett napokon 19 órától kezdődik.

Az előadás a kárpát-medencei néptánc hagyományok forgatós, csárdás táncanyagában folyamatosan tetten érhető nő és férfi viszonyrendszerének, minőségbeli különbségeinek taglalására, bemutatására vállalkozik. A manapság folyamatosan sugallt szlogenek: valósítsd meg önmagad, csak az én számít, ha nem tetszik, lépj tovább, nem kötelez erkölcs, kötelesség, tégy úgy, hogy neked mindig minden körülmény között a legjobb legyen, szabad vagy, feláldozható a közvetlen környezeted, a család, bármi, ami felelősséggel és kötelességgel jár.

Mindez ellentétes a népi kultúránk által folyamatosan sugallt értékrenddel: higgyünk a nő-férfi kapcsolatban igazában, a család szentségében, gyermekáldásban, a nehézségekkel tűzdelt életünk lecsupaszított valóságában, a nő-férfi egy egységben való kiteljesülésében. Ezen "egyszerű" cél eléréséhez nyújtanak támogatást, mutatják az igaz utat népmeséink, népzenéink, néptáncaink, népművészetünk.

A jegyek megvásárolhatók a Művelődési Ház pénztáránál, érdeklődni és helyet foglalni a 0266-217538 (hétköznapokon 8-16 óra között) és a 0742-483056-os (hétköznapokon 11-14 és 15-17 óra között) telefonszámokon lehet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."