Kultúra » Tánc

A Tánc Világnapját ünnepli az Udvarhely Táncműhely

A tánc ünnepnapja előtt legfrissebb produkciójával, az Uray Péter rendezte Amit akartok... avagy előjáték a Vízkereszthez című produkcióval tiszteleg a Táncműhely.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
EmberAzEmbertelensegben

Nézd, mit nézhetsz meg! (videó)

Egyenesen Marosvásárhelyről hozzák a centenáriumi év...
KialtoSzo

Vidékre költözik a Néptáncműhely

Az idei évad új előadásával szeretné...
apamtanca3

Kós Károlyra emlékeznek

Mégpedig táncolva. Kezdődik a néptáncműhely idei...

Az Udvarhely Táncműhely előadással ünnepli meg a Tánc Világnapját.
Az Udvarhely Táncműhely előadással ünnepli meg a Tánc Világnapját.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. április 25., 16:32
0 hozzászólás. 

Harminc éve, hogy április 29-ét, a híres balettművész Jean-Georges Noverre születésnapját, a Tánc Világnapjává nyilvánították. Ezen a napon a tánc, a mozgásművészet kerül a figyelem központjába, üzenetét minden évben egy híres szakmabéli tolmácsolja.

Az Udvarhely Táncműhely idén is előadással ünnepli meg a Tánc Világnapját. Április 30-án, hétfőn este 19 órától a legújabb produkciót, az Uray Péter által rendezett Amit akartok... avagy előjáték a Vízkereszthez Shakespeare- i vígjáték mozgásszínházi adaptációját tekintheti meg a közönség.

Az előadás egy több szálon futó szerelmi történet, hangulata egy kellemes tengerparti nyári napéhoz hasonló. Ezt tükrözik a György Eszter által tervezett jelmezek és Cári Tibor zenéje is. A produkciót előadja: Albert Éva, Boros Béla, Gáll Kata, Györfi Csaba, Mezei Gabriella m.v., Oláh Hilda, Osváth Ildikó, Pál Levente, Ruszuly Ervin f.h., Szűcs-Olcsváry Gellért m.v.

Az előadásra jegyek elővételben a Művelődés Ház pénztárában válthatók hétköznapokon 11-14 és 15-17 óra között, illetve a 0266-217538-as, 0742-483056-as telefonszámokon. Stúdió-előadásról van szó, ezért a helyek száma korlátozott, érdemes időben foglalni.

Az előadást május 3-án és 4-én este 7 órától szintén bemutatják.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."