Országos » Gazdaság

Változik az Első Ház program

A főként az ingatlanipar képviselőinek kérésére bevezetendő módosítások az új lakások vásárlását teszik előnyösebbé.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

elsohaz
elsohaz
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 05., 10:13
0 hozzászólás. 


Emil Boc miniszterelnök bejelentette, az idei évre vonatkozó Első Ház program az új lakások vásárlására fekteti a hangsúlyt. Ezt az ingatlanipar több képviselője is kérte már a törvény megjelenésekor, hiszen ezzel fent lehetne tartani a lakások építését válság idején is. „Kormányülés keretén belül beszéljük meg ezt a programot. Amint azt már mondtuk, folytatódni fog, de más formában, méghozzá úgy, hogy nagyobb hangsúlyt fektetünk az új építésű házakra.” – fejtette ki a kormányfő.

elsohaz

Természetesen nem ilyen egyszerű megvalósítani ezeket a módosításokat, hiszen a román hatóságok a Nemzetközi Valutaalappal és az Európa Tanáccsal is kell egyeztessenek. Az építőiparban dolgozó cégek és vállalkozók egyébként már a törvény tervezeti fázisában kérték, hogy az csak az új épületekre vonatkozzon, ezzel elősegítve a válság által leginkább sújtott ipar túlélését. Akkor érveik nem voltak elég meggyőzőek, ám most úgy tűnik fordult a kocka.

Az Első Ház program 2009-ben indult, sikeressége pedig bőven hagy kívánnivalót maga után. A komplikált eljárások és a szükséges iratok tömkelege nagyon nehézzé teszik az állami garancia megszerzését. Ennek köszönhetően országosan alig több, mint 11500 személy vásárolt lakást a program keretén belül. A tavalyi évre kiutalt 1 milliárd eurós költségvetésnek felét sem használták ki, hiszen csak 480 millió euró került kiosztásra.

Forrás: Evenimentul Zilei



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."