Sport » Kosárlabda

Euroliga: katalán – görög csata a trófeáért

Nem sikerült az oroszoknak ötödször is döntőbe kerülni, avagy nyert az esélyesebb csapat a párizsi Euroleague Final Four elődöntőjében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
emdkk-2

Három napig pattog a kosárlabda a sportcsarnokban

Tíz csapat, három nap, sok-sok kosár és futás. Újra...
emdkk-2

A Kinder nyerte az EMDKK-t

Nagy harc volt a döntőben, az udvarhelyi csapat...
emdkk-1

Elődöntős az egyik udvarhelyi csapat az EMDKK-n

Folytatódott az év végi kosárlabda-torna a...

ricky
ricky
szerkesztoÍRTA: LUKÁCS ZSOLT
2010. május 08., 15:42
0 hozzászólás. 


A gólszegény első félidőben az oroszoknál egyedül Siskauskas nyújtott elfogadható teljesítményt, a csapat ikonjának számító Khryapa pedig már 14 perc után leült az összeharácsolt három személyi hibája miatt, miközben a katalánok igazi csapatjátékkal rukkoltak elő, de egyik fél sem remekelt a pontszerzésben, így összesen alig 50 pontot dobtak. (29-21). A harmadik negyedben bejöttek Langdon triplái, nem úgy a Holdené, így hiába duplázta meg a CSZKA a pontjai számát, a hátrányuk megmaradt. A Barcelona nagyon higgadtan játszott, Navarro tempódobásai nem tévesztették el a gyűrűt, Ricky Rubio nagyszerűen osztogatott, Vazquez pedig könyörtelenül zsákolt, a meccset is az utóbbiak által összehozott figurával és továbbjutással zárták.

ricky

Ricky Rubio

A másik elődöntő kárpótolt az elsőért. A két balkán csapat hagyományaikhoz híven óriási presztízscsatát vívott, egyik fél sem tudott elszakadni, így egállal kezdték az utolsó játékrészt. Addig leginkább a Childress - McCalebb párharc tűnt ki, mindkét játékos nagyon jó százalékkal dobott és amellett a gólpasszokban is remekeltek. Viszont most is Papaloukaszt kell külön kiemelni, hisz mezőnyből és büntetőből egyaránt 80 %-kal dobott.


67-65-ös szerb vezetésnél a görögök egy szerb játékosra, Teodoszicsra bízták a triplát, de Childress a rossznak tűnő dobást még a gyűrű fölött elkapta és bezsákolta, ezzel hosszabbítást harcolva ki. Majd éltek is ezzel, a már említett két játékos leginkább büntetőkből remekelt, míg Bourousis a támadó lepattanókat gyűjtötte szorgalmasan (és ez is lett a siker kulcsa, hisz hiába volt a Partizannak jobb a dobószázaléka a végén, ha az Olympiakosz 12-szer többször próbálkozhatott). A Partizanra sem lehet panasz, McCalebb továbbra is remekelt, az utolsó másodpercekben Rasic kétszer is triplából próbált fordítani, de nem sikerült, így idén is lesz görög csapat a döntőben. De hogy sikerül-e nekik is egy olyan bravúr, mint tavaly a Panathinaikosznak, az vasárnap este tíz órától kiderül. Akkor a CSZKA volt az abszolút favorit, vezettek is az oroszok szünetben 20 ponttal, én is átkapcsoltam kézilabdára, aztán másnap derült ki, hogy a görögök két másodperccel a vége előtt szerzett triplával nyertek…

Az eredmények:
Regal Barcelona – CSZKA Moszkva 64 – 54 (12-11, 17-10, 18-20, 17-13)
Olympiakoz – Partizan 83 – 80 h.u.(15-17, 18-11, 19-24, 15-15, 16-13)

A vasárnapi program:
19:00 óra, kisdöntő: CSZKA Moszkva – Partizan Belgrád
22:00 óra, döntő: Regal Barcelona – Olympiakosz Pireusz

A mérkőzéseket a SportKlub élőben közvetíti.

címkék: euroliga

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."