Sport » Kosárlabda

Körcsarnokból szentély

A százéves Magyar Kosárlabda Szövetség terve, hogy újragyökereztesse a sportágat a fővárosban és a kissé kicsinosított Körcsarnokból fellegvár alakuljon a válogatottak számára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
emdkk-2

Három napig pattog a kosárlabda a sportcsarnokban

Tíz csapat, három nap, sok-sok kosár és futás. Újra...
emdkk-2

A Kinder nyerte az EMDKK-t

Nagy harc volt a döntőben, az udvarhelyi csapat...
emdkk-1

Elődöntős az egyik udvarhelyi csapat az EMDKK-n

Folytatódott az év végi kosárlabda-torna a...

Kosar_szentely0206
Kosar_szentely0206
szerkesztoÍRTA: DEÁK JÓZSA CSONGOR, LUKÁCS ZSOLT
2012. február 06., 19:58
0 hozzászólás. 

A XXII., sorozatban harmadik budapesti rendezésű All Star Gálán mutatkoztak be a nemrég kinevezett szövetségi kapitányok is. Ők az ünnepi ebédnél találkoztak a keretek tagjaival, ebből a szempontból a szlovák Stefan Sviteknek lehet könnyebb dolga, hisz a Kassa jelenlegi trénereként inkább napirenden van a magyar női játékosok szereplésével, hisz azok zöme az Euroligában is szerepelt.

Kosar_szentely0206

A női válogatottnak is célkitűzése kijutni a jövő évi Európa bajnokságra, de a sajtótájékoztatón megjelent játékosok (Fegyverneky, Nagy-Bujdosó, Vida, Raksányi) egyöntetűen azt vallják, a 2015-ös, hazai rendezésű kontinensviadalon szeretnének nagyot dobni.

Rátgéber László székfoglaló beszédét (a tőle megszokott humorral) biológia-órának nevezte, hisz a női ágon bezsebelt babérok után vált a férfiakra, de szaktudását ismerve nem kell félteni.

Mondandójából pedig két dolgot érdemes kiemelni: helyes önértékeléssel (arra utalván, hogy a női klubcsapatokkal ellentétben a férfiak évek óta nem mutattak fel eredményt európai kupákban, tehát nincs kellő nemzetközi rutin) kell indulni, majd kellő motivációt kell elérni, hisz a kvalifikációs sorozat nyár közepén lesz, gyakorlatilag szabadságukat áldozzák fel a nemzeti válogatottért.

Kosar_szentely0206

A jelenlevő Molnár és Szabó rögtön megnyugtatták kapitányukat, mondván: szenvedő alanyai voltak a tavalyi kudarcnak és nekik épp elég motiváció, hogy kiköszörüljék azt a csorbát. Rátgéber már meg is nevezte segítőit Sabáli Balázs és Ernest Radjen személyében.

Szalay Ferenc, a Szövetség elnöke kiemelte, hogy a múltat tisztelni kell, épp ezért a nap folyamán több kitüntetést, életműdíjat is kiosztanak. Díjazzák 2011 legjobb játékosait (Fegyverneky Zsófia és Hanga Ádám) valamint megajándékozzák a magyar kosárlabda századosait (a 100 feletti válogatottsággal büszkélkedhető egykori játékosok nevükkel és a nemzeti csapatban szereplésük számával ellátott mezeket kaptak, köztük volt az 1955-ben Európa-bajnok Zsíros Tibor).

Kis szépséghiba, hogy az érintettek alig fele jelent meg személyesen. Szalay ünnepi beszédében arra is utalt, hogy a válogatott jelenlegi tagjainak gyerekkorukban még voltak példaképeik, viszont a kosárlabdával most ismerkedőnek nincsenek, tehát ez is épp elég motiváció a munkához, hogy legyen nekik is.

Kosar_szentely0206

A női válogatott nyolc tagja B33-as bemutatót tartott, majd értelmi fogyatékos gyerekekkel játszott egy rövid mérkőzést, amit a férfi válogatott a beszavazott Idegenlégiósok elleni meccse követett. Ahogy az lenni szokott, férfias küzdelmet és kemény védekezést nem láthattunk, viszont annál több pontot, zsákolást, triplát, és aleey-oop-ot. Hollisszal leginkább a lassan apja nyomdokaiba lépő, de még mindössze 21 éves paksi center, Morgen vette fel a harcot, a zömében amerikai játékosok pedig alaposan visszavágtak a magyar válogatottnak a tavalyi vereségért (113 – 152).

Közben a délelőtti selejtezőből a hárompontos dobó verseny fináléjába jutott három versenyző is megmérettetett, mi különösen szurkoltunk a marosvásárhelyi Hosszú Katónak, de nem eléggé, ugyanis második körben kikapott vetélytársától, a zsákoló versenyt a Falco játékosa, Timberlake nyerte, aki legmagasabb társán átugorva teljesítette küldetését.

A nagyszünetben a Face Team nagyon profi szintre emelt akrobatikus műsorával szórakoztatta és késztette vastapsra a közönséget, akiket a gála végén beengedtek a játéktérre, hogy kedvenceikkel közös fotókat készíthessenek, és autogram-gyűjteményüket gyarapítsák.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."