Színes » Benzingőz

Forró a feneke, és nagyon siet

Csapott hátú, de felturbózott középcsatárával támad ősszel az Audi. Vonzó, kacér, és gyorsabb, mint valaha.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

auds3
Villog az Audi S3.
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2012. augusztus 30., 15:26
0 hozzászólás. 

Nem kérdés, hogy robban – de mekkora krátert szakít majd a jövendőbeli tulajok bankszámlájába a vérpezsdítő S3-as?

A négykarikás prémiummárka nemcsak a luxusra, de már forróvérűségre is hajt. Hagyománya és hagyatéka van a szívdöglesztő, sportos és nagyon gyors Audiknak. Lassan mindegy, hogy az aprócska dizájngombóc, az A1 vagy a zászlóshajó A8 kivitelről esik szó, mindegyik típusnak van sietős, azaz S, extrémebb esetben RS kivitele.

Hogy mi a hasonlóság az Audi és Superman S betűjében? Sokkal több, mint elsőre gondolnánk. Az S betűs beavatkozás az Audi-kasztnin annyit jelent, mint egy hagyományos embernek a Superman-kezelés. Hipersebesség, szupererő, lézerlátás – csak a repülés nem megy még tíz centinél magasabban.

auds3

Négykarikásék nemrég átértelmezett kompakt csatára, az A3-as is megkapta az S kezelést: az új S3-as erősebb, dögösebb és gyorsabb, mint valaha. Már az alap hármas is nagyon meggyőző volt, most végre sikerült teljesen elrugaszkodni a platformtestvértől, a Volkswagen Golftól. Nem egy luxusruciba bújtatott klónt, hanem teljesen más autót, egy reális alternatívát sikerült alkotni.

Sportosabb, vonzóbb és kacérabb

Az Audi alapkompaktjáról már beszámoltunk, most a vadabb lenyomat villogtatja meg magát. Az orrész markánsabb, bár kevés a változtatás. A single frame-ből hatszögűvé mutált hűtőrács büszkén hordja magán az egymásba karoló négy karikát.

Módosításokat csak a spojler alsó része kapott, hozzácsaptak egy sportos és decens alsó szoknyát. Full Led fényszóró, nappali fényszemöldök és méhrácsot utánzó műanyagelemek ékesítik a frontot. Nem túlzottan feltűnő, de néha a kevesebb több. Oldalról a pizzalap méretű fékrendszer szúr szemet, az úthenger-guriga felnikről nem is beszélve. Finom oldalszoknya és lightos tetőspojler egészíti ki az összképet.

Hátul ledes világítóelemek és diffuzor dobja fel a hangulatot. Kétszer négyes a morcosra hangolt kipufogórendszer végződése. Nemcsak forró gázok, valódi hangorkán is távozik a nemesacél csövezettből. Dögös, vörös, sportos és meggyőző a vizuális felhozatal.

auds3

A beltérről szerény a lesifotós képanyag, de sikerült lencsevégre kapni az elképesztően szépre sikeredett sportkormányt, amelyet hajdan az R8-asban láthattunk először. Csak sejthető, de akár mérget is vehetnénk rá, hogy a remek sportülések mellé finomra csiszolt alumíniumot és puha műanyagot kapunk majd. Párizsban már többet láthatunk a belső világból, de talán jobb is egyelőre a fantáziánkra bíznunk a részleteket.

Mi lapul a vörös páncél alatt?

Egy új Audi sosem lehet gyengébb, mit az előző generáció, elvárás az előd továbbfejlesztése. Már reklámszövegük is arról szól, hogy a technikával lépnek előre, így nem meglepő, hogy a sportos hármast teletömték a legjavával. Tekintsünk el a remek sportfutóműtől és a komoly fékrendszertől, figyelmünket csak az előrehaladás és annak minősége kösse le.

Ha lentről haladunk felfelé, akkor az első számú örömforrás a legendás quattro összkerék-meghajtás legújabb generációja. A puzzle következő darabja a hihetetlenül jó, mára már hét gangosra cseperedett S tronic dupa kuplungos, automata váltó. Gombnyomásra nyakonvágva vagy vajpuhán cserélgeti a sebességi fokozatokat.

auds3

A koronaékszer a hajtáslánc szíve, lelke: a közvetlen befecskendezéses, négy hengeres, mesterségesen lélegeztetett aggregát. A kétliteres blokk nem kevesebb, mint 280 német ló erejét izzadja ki a fékpadon, közel 15 pacival tud többet, mint az előző generáció.

A prémium kompakttechnika legjavát sikerült egy helyre zsúfolni. Az S3-as kevesebb mint 5,5 másodperc alatt zavarja le a százas sprintet, és a vágta egészen a 250 km/órás, elektronikusan leszabályozott végsebességig tart. Meggyőző adatok egy kompakt méretű csapott hátútól, amellyel akár észrevétlenül is bevásárolhatunk a belvárosban.

Az első úti cél Párizs,

Ingolstadtból a párizsi autószalonra vezet az új S3-as eddigi leghosszabb útja. Egyik ékköve és büszkesége lehet majd az Audis standnak a felfrissített sportkompakt. Egyetlen szépséghibájává a szélvédőre biggyesztett, öntudatos és merész árcédula válhat. Az előző generációt is kicsivel 40 ezer euró felett vesztegették, a mostani pedig minden szempontból előrelépést jelent, és a technikát drágán mérik majd.

De összességében egy meggyőző csomagban, kicsit drágán kínált, forróvérű kompaktot üdvözölhetünk az új Audi S3-ban.


címkék: audi s3

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."