Színes » Benzingőz

9 500 eurót kóstál a Dacia riválisa

Az Opel Karllal akarja lenyomni a Daciát, de legalábbis visszaszerezni elvesztett piaci részesedését.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

OpelKarl
Karl, az új Opel
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. január 16., 12:30
0 hozzászólás. 

Az Opel január 15-én jelentette be, hogy az új kompakt modellje, a Karl 9 500 euróba (11 100 dollárba) fog kerülni Németországban. Ezzel az autóval próbálja az Opel visszaszerezni a Dacia és Skoda által lenyúlt piaci részesedést, ugyanakkor visszacsábítaná a Chevrolet klienseit is, hiszen utóbbi márkát nem forgalmazzák már Európában.

Az amerikai General Motors (GM) csoporthoz tartozó Opel decemberben mutatta be új modelljét, a Karlt, amelyet január 19-től lehet megrendelni.

Karlt, az Opel olcsó kisautóját Dél-Koreában gyártják majd, és olcsóbb lesz, mint a Corsa, ami megközelítőleg 12 000 euróba kerül. Nagy-Britanniában Viva néven fut majd a kicsike és az angol Opel, a Vauxhall családjába fog tartozni, amely szintén a GM tulajdonában van.

OpelKarl-belso

A cégalapító fia előtt tiszteleg az Opel kisautójának neve. Karl egyébként a Corsa kistestvére, 3,68 méter hosszú, ötajtós és ötszemélyes. A rüsselsheimi autógyár újdonsága 75 lóerős, és belseje az új Corsa és Adam modellekéhez hasonló. ESP és ABS rendszerrel van ellátva. Hajtását legújabb generációs, modern, egyliteres, háromhengeres benzinmotorra bízták.

Nem volt már egy jó ideje ebben az árkategóriában autónk, és ez egy nagyon fontos szempont. Nagyon sok kliens, aki ezt a típusú autót keresi, nem veszi figyelembe azokat a modelleket, amelyek többe kerülnek 10 000 eurónál – fogalmazott az Opel szóvivője.

Hozzátette: 2015-től nem forgalmaznak Chevrolet márkájú autókat Európában, és azt akarjuk, hogy akik szeretik ezt a márkát, most az Opel kliensei legyenek.

Mivel a Chevrolet brandnek nem sikerült betörni az európai piacra, a General Motors az európai márkáinak bővítését tűzte ki célul.

A Dacia vállalatot 1999-ben vette át a Renault csoport, majd 2004-ben gördült ki az első Logan, azóta a Dacia az európai autópiac közismert szereplője.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."